Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Bonaire Bond bevordert duurzame toekomst en koraalherstel

Bonaire – voor duikers een geweldige vakantiebestemming, maar ook het eiland waar bewoners en natuur respect en een duurzame toekomst verdienen. Met de Bonaire Bond help jij daaraan mee!

Op Earth Day op 22 april heeft Tourism Corporation Bonaire de Bonaire Bond gelanceerd. Met deze Bond wil TCB bezoekers stimuleren om duurzaam te reizen en het eiland te respecteren. Bezoekers aan het eiland die deze belofte ondertekenen en zich verplichten duurzaam te reizen en het eiland te respecteren, dragen actief bij aan het behoud van de onderwaterwereld rond Bonaire.

Wie de Bond ondertekent, zegt toe het milieu en de unieke indentiteit van het eiland te respecteren, rekening te houden met de natuur en zich bewust te zijn van de lokale gemeenschap waarvoor duurzaam toerisme cruciaal is. De Bond is ook een educatief hulpmiddel en leidraad voor verantwoordelijk gedrag op het eiland.

Koraaladoptie

Bonaire als ‘Blue Destination’ gaat nog een stap verder in haar ondersteuning van de natuur en een duurzame toekomst van het eiland. Voor elke bezoeker die de ‘Bond’ ondertekent, zullen via de stichting Reef Renewal Bonaire koraalbomen worden geadopteerd, elk met meer dan 100 stukken koraal. Met je handtekening onder de Bond draag je dus bij aan het herstel van de koraalriffen.

Op de website www.BonaireBond.com lees je wat de belofte inhoudt en kun je digitaal de ‘Bond’ ondertekenen.

Foto: Sander van der Heijden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief