Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Aanspoelsel

Hoewel het water voor Snorkelreporter Ad Aleman nu even te fris is, blijft de zee trekken. Langs het strand vindt hij aanspoelsel, dat in zijn zoutwateraquarium bijzondere verrassingen prijs geeft.

Ik ben dan wel aan mijn winterstop bezig, maar de zee blijft trekken. Na een stevige wind kan er best wat leuks aangespooeld zijn. Vlak bij de waterlijn vind ik een stukje spons met een kleine kolonie mosdiertjes en een schelphelft van een Japanse oester die boven en onder begroeid is met kleine Nieuw-zeelandse zeepokken. De vondsten gaan gelijk in zoutwater. Thuis gekomen gaan ze het aquarium in.

In het stukje spons met de mosdiertjes zijn 2 levende schelpjes te vinden van ca. 3 mm. Het is de gemarmerde streepschelp.

 

Gemarmerde streepschelp 2-119752

De zeepokken proberen voedsel uit het water te pakken te krijgen met hun snel bewegende vangarmen.

Nieuw-zeelandse zeepok 2-119752

Nieuw-zeelandse zeepok 4-119752

Nieuw-zeelandse zeepok 5-119752

Op een gegeven moment zie ik in een hoek van het aquarium super kleine puntjes. Ik neem een foto en als ik deze op de PC beoordeel, zie ik dat het allemaal net geboren zeepokjes zijn. Veel kleiner moet het niet worden!

Nieuw-zeelandse zeepok met juvenielen-119752

1 reactie

  1. Die laatste foto is echt prachtig! Lijkt op het eerste gezicht net een maanlandschap met sterren. Maar het is echt superscherp. Knap!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief