Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Nog iets te koud om zonder duikpak te duiken!

Naast een ademautomaat en duikfles is een duikpak essentieel voor een comfortabele duik in Nederlands water. En dat betekent dat Duikreporter Dirk Van den Bergh toch echt een duik moet overslaan.

Afsluiting van een schitterend duikweekend met onze duikclub O.S.V. Argonauta Breda.

Het werd laat gisterenavond na de barbecue en de quiz … té laat …

’s Morgens hebben we rustig de tijd om te ontbijten en ons klaar te maken voor een duik bij Werkhaven Bommenede Oost.
Daar aangekomen eerst check de stek, optuigen en omkleden. Oeps … mijn duikkist is leeg … Ik ben mijn duikpak vergeten: dat hangt nog te drogen bij ons huisje … Tja, alcohol en duiken gaan om verschillende redenen niet samen hé!

Na de duik wordt het weekend afgesloten en het huis opgekuist. Tijd voor de groepsfoto!

Dirk-Van-den-Bergh_20180617_groepsfoto-verkleind-67434

De meesten rijden naar huis, maar we hebben het huis tot maandagmorgen en wie niet moet gaan werken blijft nog overnachten.

‘ s Avonds doen we een duik op de LW kentering bij de Zeelandbrug. Het is er lekker rustig nu! Mijn buddy is Peter Zondervan. Om 18.18 uur liggen we in het water. De stroming valt best mee, maar het zicht is niet zo best. We doen het rustig aan zodat we mekaar niet kwijt spelen. Hét moment van deze duik: Peter vindt een blauwtipje. Mijn eerste waarneming van dit seizoen!

Dirk-Van-den-Bergh_20180617_blauwtipje-67434

De zeeanjelieren en de slibanemonen met hun prachtige kleuren blijven mijn aandacht trekken. We zien ook verschillende stokken met pijlinktviseieren. Ik meen zelfs de oogjes van de kleintjes al te kunnen zien (zie video). Het zal niet lang meer duren eer ze uitkomen.

Dirk-Van-den-Bergh_20180617_zeeanjelier-67434

Na 55 minuten in een donker gat gedoken te hebben op een max diepte van 16 meter komen we niet aan, maar op de trap boven!
We gaan met zijn vijven nog dineren in Renesse. Gezellig!

De volgende morgen maak ik nog een duik bij Zoetersbout met buddy Elmar Visser. We dalen af tot 19 meter. Beneden is het zicht goed, maar boven is het heel wat minder en worden we gewiegd door de golfslag. Het is afgaand tij en de uitstap is een hele klus!

Dirk-Van-den-Bergh_20180617_heremietkreeft-zeerasp-67434

Einde van dit schitterende duikweekend met een toffe groep. Met dank aan de organisatoren, duikleiders en deelnemers. Schrijf me maar al in voor volgend jaar!

Onderstaande video bekijken in HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief