Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gerard Joosten – Afkoelen

Het wordt een warme dag, volgens het KNMI zelfs de warmste 8 augustus. En waar kan je dan beter zitten dan onder water, denkt Duikreporter Gerard. Hij duikt op een voor hem nieuwe plek.

Het KNMI geeft aan dat het de warmste 8 augustus is sinds de meting, het belooft warm te worden. Aan het water is het meestal goed uit te houden, ik ga naar Zoeterbout, hier varen de schepen mooi langs kan je lekker genieten. Aangekomen blijkt dat meer duikers die gedachte hadden, ik wijk uit naar Goudzwaard een stukje verder hier is niemand. Ik heb er nog nooit gedoken, maar wel al vaker duikers in en uit zien komen. Het kwik is inmiddels gestegen naar 33 graden, als ik te water ga geeft mijn duikcomputer 21 graden aan, koelt toch lekker af.

Het eerste stuk vanaf het strandje is niet diep, veel groenwieren te zien, hier vind ik al snel een zwangere steurgarnaal, hij steekt mooi af tegen het groene wier. Ook zie ik veel bruine plooislakken met eitjes en natuurlijk groenwierslakken.

gerard-joosten_20200808_goudzwaard-101395

gerard-joosten_20200808_goudzwaard-2-101395

 

Het zicht op het ondiepe is goed, als ik dieper ga op zoek naar sepiola’s wordt het zicht minder, in het zand zie ik een sepiola zitten maar ben niet tevreden de foto. Ik kom een mooi slak tegen een stekelhoren, die kom je niet zo vaak tegen.

 

gerard-joosten_20200808_goudzwaard-3-101395

 

Tijd om terug te gaan, het wordt weer ondiep als ik een prachtige bot tegen kom, hij blijft mooi liggen. Voor zijn neus kruipt een duikhoorn voorbij, leuk om te zien.

Een beetje afgekoeld kom ik na 80 minuten weer boven.

gerard-joosten_20200808_goudzwaard-6-101395

1 reactie

  1. Fuikhoorn???

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief