Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Zomeravondduik 2016

Aan het einde van elk feestje moet er opgeruimd worden. Lia van der Laan ruimt samen met de duikers van de Zomeravondduiken de rommel op die bij de Bergsediepsluis onder water achterbleef na een mooie zomer.


Datum:  1 september 2016
Duiklocatie: Bergsediepsluis – de overkant

duikreport-call-to-action-350x85

liavdlaantroep bds ow (2)-40309

Al enkele jaren heb ik fb een duikgroep de Zomeravondduiken. Er wordt dan een duik gemaakt en daarna gaan we nog gezellig after diven. Iedereen neemt een hapje en een drankje mee voor na de duik. We hebben in de 1e instantie deze groep in het leven geroepen om tijdens de 3 maanden zomerstop van training in het zwembad elkaar toch nog te zien. Inmiddels staat het leden aantal op 240. De groep bestaat uit leden van duikclub Passion4Diving en duikkennissen/ vrienden van mij en verder iedereen die enthousiast duiker is. Een leuke manier om andere duikers te leren kennen naast de mensen die je al kent van je eigen duikclub.
Afgelopen donderdagavond was al weer de 14 e en laatste duik van seizoen 2016. Deze stond onder andere in het teken van opruimen onder en bovenwater. Een week eerder hadden John en ik toevallig Leon gesproken op Anna-Jacobapolder. Hij is initiatiefnemer regio Tholen van Doe mee, Verlos de Zee. Ik heb toen aangegeven dat we die week erop een clean-up gingen houden aan de Bergsediepsluis. Als hij kon zou hij ook mee komen helpen.

liavdlaannetjes bds-40309

Het loopt tegen het einde van het zwemseizoen en dan is het een mooi moment om troep rond de duik en zwemmerslocatie op te ruimen. We gaan deze keer vanaf de overkant van de duiklocatie Bergsediepsluis. Als iedereen er is en een buddy heeft geregeld gaan ze met een netje die ze van mij meekrijgen onderwater. Leon is inmiddels ook gearriveerd en van hem krijg ik een jutzak. We lopen met 3 mensen langs de bosjes en komen van alles tegen. Bahh.. van sommige dingen wil je niet weten wat t is en wat ermee gedaan is. Na 1,5 uur verzameld te hebben stoppen we. Tijd voor wat te gaan drinken.

liavdlaanbbq bds (2)-40309

Langzaam aan komen de duikers ook weer uit het water met hun netje met troep. Ze hebben o.a. blikjes, flesjes, een parasolstok gevonden. Om hier te duiken is niet zo heel spannend maar een leuke afwisseling op de gewoonlijk duikstek. Ze hebben veel zeesla, een paling, platvisjes en wat jonge sepiatjes gezien tijdens de duik.

liavdlaan troep bds ow (1)-40309

Inmiddels hebben we de bbq ook aangezet. We hadden van onze clubduik nog wat vlees over en die gaan we nu opmaken. Een mooie ‘beloning’ voor het troep opruimen.
Ik denk dat we deze laatste avond rond de 26 man/ vrouw waren. Onder het genot van een broodje vlees en een drankje en nog meegenomen donuts van Marc was het weer een mooie afsluiting van het Zomeravondduik seizoen.
Iedereen die deelgenomen heeft aan de Zomeravondduiken en ook bij de clean-up aanwezig waren bedankt en tot volgend seizoen.

liavdlaanbbq bds (1)-40309

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief