Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Zomer 2019 – Werkzaamheden bij de Zeelandbrug

Goed om te weten! Deze zomer wordt er aan de pijlers van de Zeelandbrug gewerkt waardoor er beperkte overlast voor duikers is én de eerste week van juli ook een duikverbod geldt. 

Foto: Stichting De Oosterschelde (2018)

Vorig jaar is er ook al aan de pijlers gewerkt. Er ging toen van alles mis waarbij duikers zelfs in gevaar werden gebracht. Dat mag dit keer niet gebeuren!

Duikverbod eerste week juli
Tijdens het werk aan de eerste twee pijlers die in het duikgebied liggen, geldt er een duikverbod. Er mag dan in de week van 1 juli t/m 5 juli niet op deze duikplek gedoken worden. De dijktrap zal worden geblokkeerd en er wordt een duikverbodsbord geplaatst. Tijdens het werk wordt er met grote schepen gewerkt en is het levensgevaarlijk om te duiken! In het weekend ervoor en erna kan er gewoon gedoken worden.

Pijlers 3 t/m 8
Er wordt tussen 10 juni en 5 juli ook gewerkt aan de pijlers 3 t/m 8. In dit gebied mag al niet gedoken worden en de duikplek (pijlers 1 en 2) is gewoon toegankelijk en veilig. De aannemer zal voor de zekerheid wel een waarschuwingsbord plaatsen bij de dijktrap.

Parkeerplaats
Een van de pijlers staat op het land, direct aan de parkeerplaats. In de periode 1 juli t/m 28 juli wordt er aan deze pijler gewerkt. De parkeerplaats blijft toegankelijk, maar zal tot 10 meter aan beide zijden van de Zeelandbrug worden afgesloten. Het vulstation blijft gedurende het werk bereikbaar.

Bron: NOB

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *