Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Zomaar een afdruk of een kwaliteitsafdruk?

Een mooie foto verdient het om gezien te worden. Maar je hebt afdrukken en afdrukken.

Ron Offermans, professioneel (onderwater)fotograaf en bondscoach van het Nederlandse WK-team, weet als geen ander waar een goede afdruk aan moet voldoen.

Wat is er mooier dan één van je best gelukte (onderwater)foto’s op groot formaat aan de muur en er dagelijks van te genieten? Als je dat graag wilt, moet je niet over één nacht ijs gaan. De moeite die je ervoor over had om de opname te maken, moet ook tot uiting komen in een perfecte afdruk.

Op de eerste plaats moeten de kwaliteit en de resolutie van de opname hoog genoeg zijn. In feite kun je uitgaan van een resolutie van ongeveer 2000×3000 pixels als minimum.Meer is altijd beter. Uiteraard haal je op groot formaat dan geen 300 dpi, wat vaak als uitgangspunt wordt genomen, maar in de praktijk sta je bij een grotere afdruk altijd iets verder weg zodat dit dan niet meer zoveel uitmaakt.

Blijvend kleurechtWel is het heel belangrijk wat voor papier er gebruikt wordt en hoeveel inkt. Vooral om goed zwart te krijgen kost dat bij veel printers moeite. Het aantal inkten dat wordt gebruikt om alle kleuren van het spectrum te kunnen weergeven, is ook belangrijk. Daarbij is drie of vier lang niet genoeg. Als het goed is, zijn het er vaak een stuk of tien. Ook wil je niet dat de perfecte afdruk na een tijdje gaat verbleken. Bij sommige reclame-uitingen is dat niet belangrijk omdat deze prints slechts tijdelijk hangen, maar bij een foto die aan de wand komt te hangen, uiteraard wel. De combinatie van papier en inkt moet ervoor zorgen dat de kleurechtheid voor jaren is gewaarborgd.

be751de71c 82cd22468b

Vakwerk
Zelf laat ik mijn afdrukken altijd maken bij Pixelprint in Amsterdam Buitenveldert. Dat is een fotovaklaboratorium waar ik al heel lang mee werk voor mijn professionele werk. Net als heel veel ander vakfotografen in en rond Amsterdam. Het verschil met een vaklab en een printshop is dat er bij een vaklab naar elke individuele foto kritisch wordt gekeken. Als professionele fotograaf werk je altijd met een gekalibreerd beeldscherm en stuur je een  kleurprofiel met je foto mee. Bij professioneel werk is dat altijd in de bredere kleurruimte van Adobe RGB en niet in sRGB. Pixelprint kan daar uitstekend mee overweg en zorgt er ook voor dat de afdruk er precies zo uit komt te zien zoals het op er mijn op beeldscherm uitziet. En is er twijfel, dan communiceert Pixelprint altijd eerst nog met de fotograaf of er wordt een kleinere testafdruk gemaakt.

RTEmagicC_1496142_783895221624294_1937152793_o__1__01.jpgRealistisch?
Bij onderwaterfoto’s is het voor laboranten altijd lastig in te schatten of de kleuren zijn zoals ze moeten zijn. Eigenaar Adrie Nillesen van Pixel Print is zelf ook duiker geweest en dat helpt zeker. Zijn ervaring zorgt ervoor dat ook onderwaterfoto’s er altijd perfect uit komen te zien. En dat heb je tijdens Duikvaker misschien zelf wel gezien in de foto-expositie. Zo kan jouw foto er ook uitzien.

Speciale aanbieding!
Lijkt het je iets om ook een mooie foto groot aan de muur te hangen? En dan vooral één die na een jaar nog net zo stralend hangt? Maak dan gebruik van de speciale aanbieding van Pixelprint. Tot en met 9 maart 2014 (de actie is verlengd!) kun je jouw foto –of het nu een duikfoto, een portret, een vakantiefoto of wat voor foto dan ook- groot laten afdrukken. Het formaat wordt maximaal 60×90 centimeter. En dat voor de heel speciale prijs van 30 euro in plaats van de standaardprijs van 55 euro (excl. eventuele verzendkosten)!

Wat je moet doen? Mail je foto naar Pixelprint. Na ontvangst en beoordeling neemt Adrie Nillesen verder contact met je op.

flyer-ron

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief