Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – Zoeken en vinden!

Naar duikers hoeft Duikreporter Dirk van den Bergh niet te zoeken! Maar ondanks de file om het water in te komen vindt hij weer schitterende dingen onder water. Kijk de video!

Vandaag gaat Rein afduiken voor zijn 2* brevet bij Vuilnisbelt. Ik ben samen met hem beginnen duiken, dus dat feestje wil ik niet missen! We zijn met drie buddyparen van de club, allez, twee en een triootje, want ik heb geen buddy gevonden en duik samen met Jessica en Maurits.

We gaan op de laag water kentering duiken, maar we zijn niet alleen! Nog nooit zoveel duikers bijeen gezien op een duiktrap!

Dirk-Van-den-Bergh_20170709_veel-volk-52692

Onder water hebben we echter geen last van al die duikers. We gaan schuin links, tegen de stroming in en omdat Jessica last heeft met het klaren blijven we tussen de 7 à 8 meter. Het wordt een zeer rustige duik en we kunnen volop genieten van de prachtige zeeanjelieren. Op de terugweg nemen we een route op 3 à 4 meter diepte en na 75 minuten komen we mooi in de buurt van de trap boven. Al het volk is er al uit!

Dirk-Van-den-Bergh_20170709_zeeanjelier-52692

Benieuwd natuurlijk of Rein geslaagd is en ja hoor! Feest! Ik hou het echter sober want ik wil nog een duikje maken bij de Bergsediepsluis. Daar ga ik op zoek naar de zeebaarzen en de steenslijmvisjes die er gesignaleerd zijn. En met succes! Ik ga even naar 6,5 meter en dan heel langzaam terug naar boven zodat ik in de hoogte naar de baarzen kan speuren en ja hoor, daar zijn ze! Het zijn grote kanjers!

Dirk-Van-den-Bergh_20170709_zeebaars-52692

In het begin van de duik had ik al 20 minuten gezocht naar de steenslijmvisjes, zonder succes, maar nu heb ik meer geluk. Daar is Stijn (Bas en Mirjam hebben hem een naam gegeven omdat ze hem al vier keer ontmoet hebben)!

Dirk-Van-den-Bergh_20170709_steenslijmvis1-52692

Ik blijf er 25 minuten bij liggen. Geweldig! Hij lijkt wel tam. Op de duur komt hij zelfs onder mij doorgezwommen en daagt me steeds maar uit!

Dirk-Van-den-Bergh_20170709_steenslijmvis2-52692

Wanneer ik de duik wil beëindigen zie ik nog een platvisje en die neemt me nog even mee naar 4 meter. Ik ben 92 minuten onder geweest en wat heb ik genoten zeg! Uiteraard zag ik ook nog andere leuke dingen, zie de video hieronder.

Gefilmd in HD1080p, dus settings eventueel aanpassen voor de beste kwaliteit.

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten