Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Zit ik hier met een kerel!

Na een korte land trip en een boottochtje over de straat van Bangka, zijn we aangekomen bij het volgende deel van onze missie. Onze opdracht op Bangka start direct met een vraag…

Bangka Island, een klein eiland helemaal in het noorden van Noord-Sulawesi. Het eerste wat opvalt is het witte strand. De boot legt aan in een kleine baai. Na een kort wit zandstrand zien we de bungalows verscholen tussen de bomen. Sander en ik kijken elkaar vragend aan en roepen in koor: “Shit waarom zit ik hier met een kerel?”. De uitstraling is goed, dit ziet er uit zoals een paradijs er in je voorstelling uit ziet. De bungalows zijn geheel in stijl en vanuit je bed hoor je het water van de zee het strand op golven. Het is geen tijd om te gaan slapen. Er is een missie te vervullen… er mag gedoken worden!

Kopje onder in Bangka

We boffen, de crew van Murex Resort Bangka Island is groter dan het aantal gasten. Dat is het overigens al snel, want het aantal bungalows is beperkt. Het aantal duikers dus automatisch ook en dat vinden wij een groot voordeel. Geen tijd te verliezen, je set wordt klaargemaakt, pak aan en duiken maar. De pakken zijn nog nat van het duiken op Bunaken en dan ga je automatisch vergelijken. Ook hier een enorme diversiteit. Veel leven, veel kleuren en veel gezonde riffen. Ook hier worden de meest fraaie schepsel door de gids getoond. De fotocamera mag weer overuren draaien. Vooral op de stekken waar stroming staat zie je fraaie zachte koralen die open staan, waardoor ze het voedsel uit het langsstromende water filteren. Een kleurrijk schouwspel. Het duiken op Bangka biedt je de bekende duiken op het zand, duiken langs de steile wanden en duikstekken met schuin aflopende vlaktes met afwisselend zand, flinke koraalblokken en stukken rif.  Vergeleken met Bunaken meer afwisseling in deze soorten duikstekken. De duikgidsen doen hun beste de mooiste riffen te laten zien en zelfs het huisrif is meer dan de moeite waard.

murex_bangka_island

 

Een evaluatie

Waarom hebben duikers het hier zo naar hun zin? De enorme diversiteit is zeker één van de redenen. De unieke ligging.  Het aangename klimaat en de vriendelijke, gastvrije bevolking en het feit dat je met Engels heel goed uit de voeten komt speelt zeker ook mee. Voor fotografen en filmers is de kleine groep een grote plus. Veel aandacht van de gidsen die een fijne zoek klus voor je verrichten. Sander blij, want ook zijn Dive and Travel informatie klopt. Nu kijken we elkaar niet vragen, maar bevestigend aan: “Het is het herhalen waard, maar of het dan weer met een kerel is?”

Tja, dan zit het verblijf op het paradijs er weer op. Gedurende de boottocht van 25 minuten kan je verlangend achterom kijken en het eiland steeds kleiner zien worden. Wij moeten door, onze missie brengt ons naar Lembeh. Na voet aan wal te hebben gezet en een autorit van een dikke 2 uur, kunnen wij onze operatie vervolgen. Bangka voldoet zeker aan de verwachtingen die wij van de (fotograferende en filmende) duikers hebben gekregen. Wat gaat Lembeh doen?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief