Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Reizen

Zeven topbestemmingen voor manta’s

Duiken met manta’s is een hoogtepunt tijdens iedere duikvakantie. Het blijft een prachtig gezicht om het ballet van deze grote beesten te mogen aanschouwen. Wij presenteren je zeven topbestemmingen waar je deze dieren kunt zien.

Manta, Nusa Penida, Bali. Foto: Edwin van der Sanden

Manta, Nusa Penida, Bali. Foto: Edwin van der Sanden

De reuzenmanta kan wel tot zeven meter breed worden! Maar toch zijn deze prachtige beesten ongevaarlijk voor de mens. Ze voeden zich met plankton wat ze uit het water filteren. Weet je dat manta’s de grootste hersenen hebben van alle vissoorten? En dat ze wel 20 jaar oud kunnen worden? Misschien is dát wel omdat ze zich zo goed laten verzorgen. Manta’s bezoeken regelmatig de zogenaamde ‘cleaning stations’, een specifiek deel van een rif waar veel dieren leven die grote zeedieren schoonmaken. Zij eten de parasieten, dode huidcellen en bacteriën op en zorgen zo voor een volledig reinigingsproces wat de gezondheid van een manta handhaaft. Hun wendbaarheid en het elegante zwemmen doen duikers versteld staan van hun schoonheid.

Manta, Malediven. Foto: Karin Brussaard

Manta, Malediven. Foto: Karin Brussaard

Er zijn een aantal plekken op de wereld waar je met manta’s kunt duiken, bijvoorbeeld in en rond Raja Ampat, Bali, Flores of Kalimantan in Indonesië. Vaak wordt het prachtige Yap in Micronesië nog wel eens over het hoofd gezien, maar deze bestemming is een fantastische plek voor manta’s! Maar vergis je ook niet in het onderwaterleven van Mozambique waar vaak groot wild te spotten is. Zit je toch liever in de Malediven? Ook daar heb je grote kans op het spotten van manta’s.

Zeven topbestemmingen op een rijtje:

Manta, Papoea.

Manta, Papoea.

• Raja Ampat – Indonesië
• Bali – Indonesië
• Mozambique – Tofo Beach
• Malediven
• Flores – Indonesië
• Kalimantan – Indonesië
• Yap – Micronesië

Wil je meer informatie over deze bestemmingen en het duiken met manta’s, kijk dan eens op www.divingholidays.nl.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief