Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Zeepaddenstoel – Het verhaal achter de foto

Arco de Man, die in april bij ons in beeld is, ging erop uit in de hoop een zeepaddenstoel te fotograferen. Hoe hij dat aanpakte, vertelt hij in dit verhaal achter de foto.Het mooie van duiken in Nederland is dat je ook onder water verschillende seizoenen hebt. Het najaar leent zich er dan ook vaak voor om lekker met de fisheyelens op stap te gaan omdat het zicht dan vaak alweer beter is vanwegehet afsterven van de algen. Rond september/oktober is het de tijd van de zeepaddenstoelen die de kustwateren binnenkomen, vooral bij oostenwind.

Raymond en ik doken vaak op donderdag overdag omdat we dan allebei vrij zijn. Ook nu weer lekker met een zonnetje en rustig weer afgesproken bij het gemaal van Dreischor in de hoop de kwallen te spotten. Eenmaal onder water is het volgen van de oude dijk de kans het grootst om de kwallen te spotten, zo ook vandaag. Na ongeveer vijftien minuten duiken had ik de eerste gespot en het was dan ook een fraai exemplaar. Mooi met een felle paarse rand en nog nergens aangevreten door de krabben. Ik maakte enkele foto’s met de zon op de achtergrond, maar hier zijn er zo veel van gemaakt dat ik iets anders wilde. Ik besloot om de camera een kwartslag te draaien en de kwal in portretstand op de foto te zetten, wat kleine aanpassingen met de flitsers en hij stond er op. Pas nu kan je zien hoeveel detail er eigenlijk onder de bol schuilgaat en hoe mooi een kwal is.

Arco de Man is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief