Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Malini Witlox – Zeepaardje meets sepia’s

Duikreporter Malini had geen bijster goed zicht tijdens haar avondduik, maar wél een zeepaardje en sepia’s in één oogopslag.

Keuzestress. Zondagavond besluit ik nog even naar Tholen te rijden voor een HW-duik. Het zicht heb ik nog nooit zo slecht ervaren, nog geen halve meter. Maar ik weet waar de sepiastokjes ongeveer staan en na even zoeken vind ik ze. Meerdere sepia’s zitten bij de stokken en ik lig heerlijk te genieten, tot ik na een uurtje mijn blik even naar linksboven richt.

Hey, is dat geen zeepaardje. Het paardje zit pal naast de eitjes en recht boven de plek waar de sepia’s zitten, die even later ook gaan paren en gaan ruziën om het vrouwtje. Door het slechte zicht kan ik niet alles goed in één oogopslag zien of fotograferen, dus het geeft keuzestress. Waar zal ik me nu eens op focussen? Het zeepaardje, de sepia’s of de steenbolken die een paar meter verderop zwemmen maar waarvan er af en toe eentje tussen de stokken doorschiet. Het lukt me niet om zowel sepia als zeepaardje goed op de foto te krijgen, maar post er toch enkele van zodat je kunt zien hoe dicht ze bij elkaar zitten.

Wat een heerlijke duik, ondanks het slechte zicht toch bijna 1,5 uur in het water gelegen tot het weer hard begon te stromen.

1-123435

2-123435

3-123435

6-123435

combi-123435

PS: Een aantal duikers plaatst ieder jaar sepiastokjes op de diverse stekken in de Oosterschelde. Helemaal top natuurlijk! Maar één klein verzoek. Plaats ze niet te dicht bij de trap. Bij één van de duikstekken op Tholen staan ze letterlijk voor de trap en daar staan ook vissers die hun lijnen kwijtspelen op die stokjes. Daardoor komen de sepia’s ook in gevaar. Ik heb nu in een paar weken tijd al twee keer enkele vislijnen verwijderd (zie foto’s) die zich helemaal op de stokjes hadden gewikkeld en zo een ‘kooitje’ vormen. En dat zijn lijnen met gemene dubbele haakjes, heb er ook mijn hand aan opengehaald dus wie weet wat het effect is als een sepia die lijn of haakjes raakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief