Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Zeedraakje – Het verhaal achter de foto

Arco, die in april bij ons in beeld is, had meerdere redenen om naar Australië te gaan. Een daarvan was een zeedraakje vinden en fotograferen.Inmiddels is het al een aantal jaar geleden dat we naar Australië op vakantie zijn geweest. Er zijn een heleboel redenen om naar Australië te gaan en een daarvan is het zeedraakje. Ik had op internet bij verschillende duikscholen gekeken waar je kans hebt om een zeedraakje te spotten. Op het moment dat we in Sydney waren, zijn we op zoek gegaan naar een duikschool om materiaal te huren en te vragen waar we zelfstandig zouden kunnen duiken. We moesten naar een duikstek in een park en het getijde in de gaten houden. Inderdaad op het moment dat het hoog water werd, had het veel weg van de stroming als in de Oosterschelde.

We maakten ons klaar voor de duik en spraken nog wat lokale duikers die net het water uitkwamen – helaas hadden zij geen zeedraakje gezien. We besloten toch gewoon het water in te gaan want je weet natuurlijk nooit. We doken ruim een half uur tegen een lichte stroming in en zagen de mooiste slakjes en vis in verschillende kleuren. Hier heb ik leuke foto’s van gemaakt en na ruim een half uur besloten we om te keren. Op de terugweg voelden we de stroming sterker worden en na vijfentwintig minuten besloten we dan ook om eens boven water te kijken waar we precies waren om de uitstap niet te missen. We waren al bijna een uur op zoek na het zeedraakje en hadden nog steeds niets gespot, ik begon de moed op te geven. Op het moment dat we naar boven gingen om de duik te beëindigen, kwam er van tussen het kelp een zeedraakje tevoorschijn! “YES”, toch gevonden! Ik gaf eerst Lilian het sein van de vondst en heb daarna nog drie foto’s kunnen maken voordat hij weer in het kelp verdween. Ik had er graag nog wat meer gemaakt maar dat is helaas niet meer gelukt. Een reden om nog eens terug te gaan.

Arco de Man is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief