Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Zeedonderpad met dubbel nest – Het verhaal achter de foto

Kaj Crucq fotografeerde zijn eerste zeedonderpad met nest in de winter van 2012-2013 – op het moment dat hij serieus met onderwaterfotografie aan de slag ging.

De winter van 2012/2013 was een onvergetelijke winter met enorm veel zeedonderpadden in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Ik begon toen net serieus met onderwaterfotografie, dus ik viel gelijk met mijn neus in de boter.

Deze foto blijft een van mijn mooiste foto’s van een zeedonderpad op zijn nestje. Het gebeurt niet vaak dat ze zo fotogeniek poseren op hun eitjes. Op het moment dat ik afdrukte kwam hij net met z’n kop uit een van de gaten van de reefball.

De foto is genomen met een Olympus OM-D EM-5 (dit was toen het eerste Olympus OM-D model in het segment van de systeemcamera’s). Olympus was op dat moment een grote rage aan het worden onder duikfotografen. Het merk maakte onderwaterfotografie toegankelijk voor iedere duiker.

Apparatuur en instellingen

Locatie: Dreischor Frans Kok rif (Reefballs)
Datum en tijd: 2-1-2013, 15.00u
Camera + lens: Olympus OM-D E-M5 + Olympus 12-50mm
Flitser: INON S-2000
Instellingen: f14, 1/125 s, ISO200

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief