Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Curaçao - algemeen / Duikreporter

Ylva Bruggeman – Driften op Curaçao

Duikreporter Ylva is nog maar net terug uit Curaçao en wil weer terug! Ze neemt je mee op een driftduik die ze maakte, en deelt nog meer beelden van Curaçao onder water.

En dan ben je alweer bijna een maand thuis. Aan het terug verlangen naar de mooie dagen op Curaçao waar we drie weken hebben verbleven. We hadden het geluk dat we in juni weer mochten terugkeren naar het geliefde Curaçao waar we verliefd op zijn geworden afgelopen november. Hier schreef ik eerder een duikreport over. Nu kwamen we terug voor onze PADI opleidingen.

Samen met twee andere buddy’s zijn we 17 juni vertrokken. Drie weken Curaçao, wat een droom! Drie weken voordat we vertrokken hadden we besloten te gaan en hoe toevallig; we kregen ook alledrie vrij van het werk. Mijn twee buddy’s hadden zich ingeschreven voor de IDC (Instructor Development Course) en ik had mij opgegeven voor de Rescue en Divemaster opleiding. Het plan: 1,5 week ploeteren, waarna we nog 1,5 week vakantie zouden vieren. En ploeteren was het zeker. Goed voorbereid vertrokken naar Curaçao, een hoop studietijd aan vooraf gegaan. Dat het echter zó pittig zou zijn, daar hadden we geen rekening mee gehouden. Bloed, zweet en een hele hoop tranen, maar het was het zo waard! Eén van mijn buddy’s rondde zijn IDC met succes af en ik mocht mijn Rescue en Divemaster met een hoop ervaringen ook in mijn zak steken.

Deze drie weken kwamen we op duikstekken die wij nog niet eerder hadden bezocht. Ook kwamen we weer in contact met een duikschool die we bezochten in november, zij tipten ons op de driftduik van Barracuda Point naar Director’s Bay. Ze lieten ons beelden zien en één woord: WAUW! We waren meteen op slag verliefd. Hoe dan ook, deze duik zou afgevinkt worden voor mij. We hadden het plan om met twee auto’s daar heen te gaan zodat we bij het uitstappunt terug konden rijden naar het instappunt. Door omstandigheden zat dit er helaas niet meer in. Linksom of rechtsom, het leek erop dat deze duik voor ons in het water zou vallen. Ik gaf de hoop op. Totdat onze course director aangaf dat de duik dan wel 90 minuten duurt, het lopen van punt A naar punt B duurt maar 10 minuten. De duik leek dan nu dan toch echt door te gaan. Yes!

Met één van mijn buddy’s vertrokken we ’s ochtends die kant op. Bij het uitstappunt aan Director’s Bay legde we kleren, een handdoek en slippers neer voor het teruglopen. Eerder deze week waren we daar al geweest voor een duik, hierdoor wisten we ook hoe onderwater het uitstappunt eruit zou zien, wat het navigeren weer vergemakkelijkte. Na het optuigen bij Barracuda Point, stapten we het water in. Na een ietwat moeizame instap, besloten we af te dalen. Het zicht was hier nog niet fantastisch en ook was er nog weinig te zien. Bovendien hadden we in het begin stroming tegen. Echter, wisten wij van de verhalen die wij hadden gehoord dat de stroming op sommige plekken draait. Na een stukje gedoken te hebben zag ik het; dit is het rif waar we de videobeelden van gezien hebben! Tevens begon de stroming weer te draaien en hadden we het gevoel alsof we de wind in de rug hadden. Hoe verder we kwamen, hoe mooier het werd.

GPTempDownload-109818

Wat voelde dit als kers op de taart van deze prachtige vakantie. Koraalformaties die ik nog niet eerder had gezien, kleuren zo helder en gewoonweg zoveel leven! Precies dit is waarom ik duiken zo leuk vind! Ik ben ook de tel kwijt geraakt hoeveel schildpadden en barracuda’s we hier hadden gespot. Vissen kwamen we tegen die we hier nog niet eerder hadden gespot, het was puur genieten! Op een gegeven moment naderden we een punt dat de stroming weer begon te draaien. Ik begon zo langzamerhand de plek ook te herkennen en kwam erachter dat we de baai inkwamen van Director’s Bay. De stroming die hier stond, hadden we die week daar niet eerder gehad. Deze was pittig en zwaar nadat we al ruim een uur aan het duiken waren. Dus flink doortrappen tegen de stroming in, waar we nog een mooie ontmoeting met een schildpad hadden. De duik sloten we af met een school van vissen, niet normaal hoeveel we er zagen. Deze beelden zie je ook terug in de recap. Helaas bij het uitstappen kwamen we erachter dat de spullen gestolen waren. Dat was nogal een domper op deze fantastische duik. Later vonden we nog wel de slippers en de handdoek terug, maar de kleren hebben we nooit weer gezien.

Deze duik is echt een aanrader voor de meer ervaren duikers die naar Curaçao gaan, deze mag je gewoon niet missen. Meer ervaren duikers geef ik aan, aangezien het een vrij lange duik is. De duik duurt ongeveer 90 minuten en je blijft op maximaal 10 meter. Niet iedereen kan deze duik doen op basis van hun luchtverbruik. Dus mocht je twijfelen, laat je informeren en maak met een duikschool daar in de buurt een proefduik om te kijken of je geschikt ben om deze duik te maken.

Helaas deed mijn GoPro het bijna gedurende de hele duik het niet. Weinig beelden kunnen maken van al het moois wat we zagen. Hierdoor kon ik echter wel meer genieten van alles om mij heen. Even geen camera bij de hand om alles maar te filmen. Dus dan maar besloten om weer eens terug te komen op Curaçao om deze hele bijzondere duik weer te maken! Wel heb ik een kleine recap gemaakt van de beelden die ik heb gemaakt gedurende deze drie weken. Deze vind je hieronder.

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief