Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

X-vision Ultra Liquid Skin – Een ‘eersteklas’ duikmasker

X-Vision Ultra Mirrored LensHet is moeilijk vast te stellen welke elementen de belangrijkste zijn tijdens een duik, maar het zicht staat zeker en vast hoog op de lijst. Dit is de reden waarom Mares voortdurend bezig is om zijn duikmaskers te doen evolueren. Daarom werd de X-Vision Ultra gecreëerd, een technische en esthetische re-styling van het reeds populaire X-Vision masker, met een gezichtsveld dat 20% groter is dan de vorige versie en in 8 aantrekkelijke kleurencombinaties.

 

Er werden veel wijzigingen aangebracht aan een reeds zeer hoogwaardig product, met als engagement om het draagcomfort te verbeteren. De X-Vision Ultra heeft een nieuwe gelaatsstructuur in bi-silicone, die ontworpen is om aan een grote verscheidenheid van gezichtsvormen te passen. Het contactoppervlak van de siliconen maskerrand met het aangezicht is uitgevoerd in een zachtere siliconen en werd geoptimaliseerd om een superieure afdichting te garanderen. Deze zachtere siliconen heeft als voordeel dat je geen markering meer hebt van het duikmasker op je aangezicht na de duik. Het kunststof frame van het masker is gemonteerd in een iets stijvere siliconen, waardoor je veel nauwkeuriger de druk kan aanvoelen als je de maskerriem instelt.

Aan beide zijkanten van de neus bevinden zich kleine ribben die ook al aanwezig waren op het vorige X-Vision model, maar geperfectioneerd werden om de druk te verlichten wat resulteert in een meer comfortabele ervaring tijdens langere duiken.

De gespen met 2 drukknoppen maken een eenvoudige instelling van de maskerriem mogelijk, zelfs met neopreen handschoenen. De X-vormige maskerriem is gemaakt van bi-siliconen: een deel is zachter achter het hoofd voor meer comfort, en een ander deel is iets stijver voor een betere stabiliteit rond de gespen.

411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (10)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (9)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (8)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (7)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (6)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (5)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (4)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (3)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (2)411052_Mares X-vision Ultra Liquid Skin_2016 (1)

Evenals het hydrodynamische ontwerp, is er ook bijzondere aandacht besteed aan de esthetiek: in de zwart/grijze uitvoering bestaat er een versie met goud- of zilverkleurige gespiegelde lenzen die een moderne uitstraling geven, maar ook een garantie op een betere filtering van het licht in en uit het water.

Mares X-Viision Ultra Liquid SkinDe goudkleurige versie (GOGRKGRK) met gespiegelde lenzen verhoogt de zichtbaarheid in troebel water, terwijl de zilverkleurige variant (SIGRKGRK) de reflectie vermindert van het zonlicht in ondiep water of bij een zanderige zeebodem.

De transparante versies (CLYLWCYL, CLBLWCBL) zijn gemaakt van een ultra doorschijnende silicone en bieden een transparantie vergelijkbaar met glas zoals nooit tevoren ervaren. Een extra voordeel is dat deze ultra transparante silicone niet geel word na verloop van tijd, zelfs niet na jaren gebruik en blootstelling aan zonlicht.

Een ‘eerste klasse’ masker dat de ‘reddot design award’ heeft gekregen vanwege het hoge niveau van functioneel en artistiek ontwerp.

Ook leverbaar met optische correctielenzen van -1,0 tot en met -7,0 en +1,5 tot en met +3

Meer info…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief