Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

WK 2021 – Dit gebeurde er op woensdag

De wedstrijd is begonnen, De fotografen en filmers hebben twee dagen de tijd om hun beelden te maken.

Eigenlijk gaat zo’n wedstrijddag als de training op dinsdag! Maar wel met één groot verschil… nu gaat het erom, dus de adrenaline stroomt bij de deelnemers. En het is niet enige wat stroomt, want de fotografen en filmers krijgen in het  te maken met flinke stoming.
Zo meldt onderwaterfotograaf Filip Staes in zijn blog dat hij tijdens de eerste duik herhaaldelijk van links naar rechts werd gesmeten, zo pittig was de stroming.

Filmer Johannes gaat, nu Robert is uitgeschakeld, duiken met een Portugese duikster, maar zij is alleen buddy. Ze wijst niets aan, ze fungeert niet als model. Wij zijn benieuwd hoe Johannes dit allemaal in zijn script verwerkt – dat is immers vóór het WK al gemaakt, inclusief een rol voor zijn model. En het mag kennelijk niet meezitten, want de videografe moeten op de eerste duiklocatie wachten tot de stroming afneemt. Uiteindelijk wordt besloten naar een andere stek te gaan.

Voor Henny is er materiaalpech, lezen we in het reisdagboek van Marjo. Een van zijn flitsers is volgelopen tijdens de eerste duik. Hopelijk niet al aan het begin van de duik…

Aan het einde van de dag is het terugkomen, geheugenkaarten inleveren en wachten tot je ze weer terugkrijgt om het resultaat van de dag te bekijken. Ai… en er dan achter komen dat je bestanden er niet op staat. Gelukkig is dat een foutje bij de wedstrijdcommissie en kunnen de bestanden weer terug geladen worden.

Hoe het met Robert gaat?
Hij ligt nog in het ziekenhuis van Madeira, met zijn volledige been in het gips. Hopelijk kan hij snel terug naar Nederland.

Naar het WK Journaal 2021

Onderstaande foto’s van Adam Hanlon van Wetpixel geven  je een indruk van de dag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief