Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Wobbegonghaai in glasvissoep – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Filip Staes vertelt het verhaal achter zijn ‘Wobbegonghaai in glasvissoep’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Op de riffen van West-Papoea kom je vaak ogen te kort. Kleurrijke koralen vechten er voor de beste plek en scholen vissen vliegen je om de oren. Bij een grote school glasvisjes, die in de luwte van een enorm rotsblok ronddartelen, houd ik halt om enkele foto’s te nemen. De duikgids komt even later naast me hangen en zet haar duiklamp aan. Ik kijk haar verbaasd aan. Pas wanneer ze over en weer  in de richting van de glasvisjes begint te zwaaien, wordt me duidelijk wat ze aan het doen is. Langzaamaan vormen de glasvisjes een opening die steeds groter en groter wordt. In de cirkel komt er een prachtige wobbegonghaai tevoorschijn. Er is weinig ruimte om dichtbij te komen en ik moet mijn flitsarmen zelfs helemaal intrekken, maar toch wurm ik me tot op minder dan een halve meter van de haai. Ik zie meteen dat dit een bijzonder plaatje zal opleveren.

Camera en instellingen

Camera: Nikon D7100 in Hugyfot behuizing
Lens: Olympus 50 mm macrolens
Flitser: 2 x Sea &Sea flitsers
Instellingen: 1/60, f/10, ISO200

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief