Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

WK side-event: Timelapse met André Crone

Andre CroneTijdens de Duikweek en rondom het WK Onderwaterfotografie worden er allerlei activiteiten voor duikers en niet-duikers georganiseerd. Op 23 mei geeft André Crone een presentatie over geavanceerde timelapse-fotografie.

We kennen ze allemaal: filmpjes waarin bloemen snel tot bloei komen of waar je een voetbalstadion in 10 seconden vol ziet lopen met bezoekers. Je kunt deze filmpjes ook van zonsondergangen maken, waarbij het heel belangrijk is om de belichting van de beelden aan te passen. Deze techniek heet rampen. André Crone, bekend onderwaterfotograaf, heeft hiervoor de RamperPro ontwikkeld, een kleine timelapse-controller. De RamperPro is gebruikt voor zonsondergangen die gemaakt zijn door en voor de BBC, Sky TV (ook in 3D), Al Jazeera, National Geographic en vele anderen. Tijdens deze presentatie gaat André in op wat een timelapse nu precies is én op de RamperPro. Bij genoeg animo kun je ’s avonds bij zonsondergang de RamperPro zelf in actie zien.

 

Aanmelden voor deze presentatie? Stuur dan een e-mail naar stijn.mossink@onderwatersport.org. Vermeld hierin met hoeveel personen je wilt komen en dat het op de presentatie ‘Geavanceerde timelapse fotografie’ gaat.

Wanneer: zaterdag 23 mei om 15.30 uur
Waar: De Stelhoeve Wemeldinge

Hieronder vind je een voorbeeld van wat André Crone met de RamperPro maakte. Gaaf toch!
Zie je het filmpje niet, klik dan hier.

Het WK Onderwaterfotografie 2015 wordt gehouden in Zeeland van 22 tot en met 25 mei. De Duikweek met activiteiten in Zeeland én de rest van het land vindt plaats van 15 tot en met 25 mei. Kijk voor een volledig overzicht op de site van de Duikweek.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief