Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

WK Onderwatervideo: de eerste wedstrijddag

Het WK gaat nu echt beginnen. Er moet gepresteerd worden. De Vlaamse deelnemers Jo De Smedt en Gery Beeckmans zijn er klaar voor. 

Ons lot ligt in boot 2 met als eerste duik de diepe duik op LOS CHUCHOS, wat zoveel wil zeggen als duiken met de roggen. Een diepe duik, 20 meter of meer, en amper mogelijkheden om hoger te gaan hangen. Wat is er nog speciaal? De grote visbollen, een wrakje en veel rotsen.

We kiezen heel bewust om eerst een paar zaken te kiezen waar de anderen niet voor gaan, iedereen wil immers de viswolken. Jo heeft al snel de gewenste roggen op video, daarna naar de wolken vis en de murene met garnalen.

Het loopt vlot, ook de lucht loopt vlot, we moeten alles in het oog houden.  Maar slagen met glans voor onze opdracht. Een duik van bijna een uur met een twaalf litertje en samen dolgelukkig boven.

WKVideo_Gery_Beeckmans_blog2__3_

De tweede duik gaat naar  Montagna Amarillo. Hier kunnen we ondieper zoeken naar klein grut, en wonderbaarlijk slagen we hierin. Ik als zoeker, Jo als filmer, het klikt , boven en onder water (allez volgens mij toch). De alen, platvis, hagedisvis, alles wat in het zand leeft hebben we. Daarna het grotje en barracuda’s. Het grotje wordt niet alles, kunnen we morgen opnieuw doen. De barracuda’s waren er wel en komen ook vlot in beeld. Een geslaagde eerste wedstrijddag.

Foto: LIFRAS

Jo De Smedt en zijn assistent Gery Beeckmans vertegenwoordigen België op het WK Onderwatervideografie, dat deze week plaatsvindt op het Canarische Tenerife. Gery houdt een blog van het kampioenschap bij.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief