Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

WK Onderwatervideo: droog en nat trainen

Gery en Jo zijn nu officieel Belgische atleten. Tijd voor de training. Alleen die bestaat vandaag uit twee bootduiken. Dat past net niet in de planning.

We willen beelden van de Teide, de hoogste berg van het eiland, en dat is al snel een trip boven de wolken. 3000 meter hoogte. Twee behoorlijk lange en zware duiken en dan zo hoog, dat lijkt ons niet gezond. We kiezen dan ook om de bovenwaterbeelden te maken die we willen hebben.

Een taxi brengt ons op de vooraf uitgestippelde plaatsen, richting de Teide. Anders dan een kampioenschap fotografie is hier nood aan een verhaal. Een scenario is dan ook een must.

Op een van de beelden is duidelijk het maanlandschap te zien.  Geen duikverhaal zonder zee, dus die moest ook op de camera.

Dan gaan we richting de haven voor de tweede duik, die we alsnog halen en kunnen afwerken. Leuk is echter anders,   ikzelf ben een goed verbruikende jongen en ik krijg de officiële 12 liter toegewezen, gedrukt op 190 bar. Om een duik te  doen zo lang mogelijk en met reserve boven te komen.  Samen met je buddy, dingen die ik allemaal niet gewoon ben. We plannen onze duik goed in, ik neem de bovenlaagzoekzone voor mijn rekening, En doe Jo teken waar te komen filmen.

RTEmagicC_WKVideo_Tenerife_GeryBeeckmans_blog3__3_.jpgRTEmagicC_WKVideo_Tenerife_GeryBeeckmans_blog3__4_.jpg

Net echt, morgen is het echt voor  echt, en of ik nog verslag kan uitbrengen…. is een groot vraagteken. De computers gaan achter slot en grendel tot vrijdag om iedereen gelijk te laten beginnen met monteren. De regels zijn zeer streng voor het duiken maar ook voor de montage.  Een huzarenstukje, een film van vijf minuten, montage en renderen in max 5 uur. Het duiken is ook aan regels gebonden: elk team heeft een fles van 15 L en 12 L,  de duiken mogen max 90 duren en er is geen deco toegelaten,  reserve 30 bar, samen bovenkomen,  enzovoort.
RTEmagicC_WKVideo_Tenerife_GeryBeeckmans_blog3__2__01.jpgRTEmagicC_WKVideo_Tenerife_GeryBeeckmans_blog3__1__01.jpg
Het belooft nog een spannende tijd te worden….

Jo De Smedt en zijn assistent Gery Beeckmans vertegenwoordigen België op het WK Onderwatervideografie, dat deze week plaatsvindt op het Canarische Tenerife. Gery houdt een blog van het kampioenschap bij.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief