Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Het WK is er ook voor jou!

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een WK-vrijwilliger over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. Deze blog is geschreven door Desmond van Santen, die onderdeel uitmaakt van het WK-projectteam.

Brazilië, Argentinië, Korea, Italië, Zweden, Luxemburg, Rusland, Zwitserland, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Kroatië, Mexico, Noorwegen, Portugal, Slovenië, Spanje en Turkije. Al deze teams maken de (verre) reis naar Zeeland om deel te nemen aan het wereldkampioenschap. Maar liefst negentig fotografen en modellen nemen deel aan de competitie!

wkteam_2015Rekening houden met
Negentig duikers die in drie dagen zes duiken maken. Het kan niet anders dat dit gevolgen heeft voor duikers die tijdens het pinksterweekeinde willen duiken in Zeeland. Die gevolgen willen we zoveel als mogelijk beperken, maar het kan niet anders dan dat er tijdens het kampioenschap duikplaatsen zijn gesloten. Het gaat om twee duiklocaties in de Oosterschelde en twee in de Grevelingen. Maar, de overige 96 duikplaatsen blijven gewoon open! Op donderdagavond 21 mei maken we via de sociale media en website van de NOB bekend welke duikplaatsen dicht zijn. Welke plekken dat zijn, hangt af van de weersomstandigheden en het zicht onder water, dat is nu dus nog niet bekend.

Kom vooral wel naar Zeeland!
Want we organiseren een aantal leuke en interessante side-events. Bij duikplaats Den Osse Nieuwe Kerkweg is er bijvoorbeeld op zondag 24 mei een Try & Dive waar je fotomateriaal van Onderwaterhuis.nl en Olympus kunt uitproberen. Na je duik krijg je direct van experts feedback op je foto’s. Ook kun je met duikmateriaal van Mares en Bare het water in. Blijf je liever een keer op het droge, dan zijn er lezingen over onderwaterbiologie en –fotografie in Burgh Haamstede, Wemeldinge en op Tholen. Ook geeft internationaal topfotograaf Alex Mustard een presentatie én kun je je eigen fotografie-skills verbeteren tijdens de WK Photo Experience. Genoeg te doen dus!

Om het WK groots af te sluiten is er op maandag 25 mei op het strand van Renesse een vliegerfeest met enorme vliegers (van soms wel 50 meter!) van onderwaterdieren. Aan het einde van de middag is daar ook de bekendmaking en huldiging van de nieuwe wereldkampioen. Je bent daarbij van harte welkom!

 

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief