Inloggen

Wachtwoord vergeten?

WK-journaal – wat gebeurde er op donderdag?

De wedstrijd is echt begonnen… gezonde spanning en een opperbeste sfeer!


Na al het oefenen moet het op donderdag en vrijdag gaan gebeuren. Geen wonder dat er donderdagochtend een gezonde spanning heerste.

Gelukkig had de generale repetitie op woensdag zin gehad. De chaos was op donderdagochtend een stuk minder groot. Hier en daar had een boot wat problemen, maar dat kon snel worden opgelost.

De verkoudheid speelt filmer Ronald Faber nog steeds parten. Het duiken gaat, maar op zo’n lange dag laat zijn conditie te wensen over, zeker als je bedenk dat een dag filmen wordt afgesloten met drie uur montage. Maar toch: «Wij doken tussen de roggen en schildpadden. De beelden ben ik erg tevreden over. Meer dan de helft van de beelden binnen met nog twee duiken te gaan.»

Het Nederlandse videoteam zit op de boot met Gery en Karen van het Belgische team en met het Italiaanse team. Een goede sfeer met «zelfs een Italiaanse filmer die zich ontpopt als operazanger», vertelt Karen.

De fototeams hadden een uitdaging. Op donderdag stonden de duiklocaties met net iets minder leven op het programma. Maar als we René Weterings mogen geloven, heeft hij de foto’s voor drie van de vijf categorieën zeker kunnen stellen. «Nog twee te gaan!» Filip Staes, die ook zijn verjaardag vierde, schudde zijn assistente Merel na de eerste duik de hand. Merel: «Een goed teken!»

Na de duikdag is het kaartjes inleveren en later die avond weer ophalen. Pas dan kunnen de fotografen hun foto’s op de computer bekijken.

Vandaag de tweede dag… en meteen de laatste dag!

Lees ook de persoonlijke updates!
Merel Bocken
René Weterings
Karen Michiels

WK-journaal
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, verhalen, foto’s en films en blogs van het WK? Check het WK-journaal. Daar proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief