Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

WK 2017 – Opluchting!

Het is 104 kg en het vliegt naar Mexico. Rara, wat is dat? Ron Offermans blogt over het WK Onderwaterfotografie 2017 in Mexico. 

Het antwoord is de duikbagage van twee onderwaterfotografen die gaan meedoen aan het WK Onderwaterfotografie. Ongelooflijk wat een zooi je moet meeslepen om een goede foto te maken. Als ik Marco ontmoet op Schiphol, begint het grote overpakken. Vooraf heb ik hem al verscheidene keren licht paniekerig aan de telefoon gehad: “ik haal het nooit met twee tassen met 23 kilo elk en nog 10 kilo handbagage, help!”
Zelf heb ik besloten mijn eigen fotoambities wat te temperen toen ik begreep wat Marco allemaal van mij verlangde als assistent, model, coach. Ik heb daarom alleen een kleine compact camera en een GoPro ingepakt. Je wil niet weten wat een ruimte er dan overblijft in je duiktas. Dus ik had voor Marco nog zeker 6 kilo over. Toen ik hem daarmee blij dacht te maken, was de reactie “ hmmm, ik denk niet dat ik het daarmee red”. Hij heeft toen nog een een extra tas van 23 kilo bijgeboekt. Al die open tassen op de vloer van Schiphol moeten een raar gezicht zijn geweest, maar kennelijk nam niemand er aanstoot aan en hebben we alles ingecheckt.

Over de vlucht valt niet veel te melden, die ging redelijk voorspoedig. We hebben een tussenstop gemaakt in Mexico City waar het tot onze verbazing redelijk fris was ’s morgens, maar niet zo gek eigenlijk want die stad ligt op ruim 2000 meter. Bij de customs stonden we in de rij met het Turkse team. Zes man sterk. Twee fotografen, twee vrouwelijke modellen een coach en nog een persoon waarvan wij niet precies weten wat zijn taak is. Aardige gasten waarvan we er een paar al kennen van eerdere kampioenschappen.

In La Paz aangekomen was het vooral voor Marco een opluchting dat al die kilo’s bagage ook goed waren meegekomen. Tot onze verbazing bleek er ook een vertegenwoordiger van de CMAS op de luchthaven te staan om ons op te halen en met een busje naar het hotel te brengen.

Knalpotten
La Paz, de plaats waar het kampioenschap wordt gehouden, ligt aan de Baja California. Het stadje is op dit moment helemaal in de ban van de wedstrijd. Overal zie je banners hangen en lopen er mensen in teamkleding rond. Helaas kwamen we er al snel achter dat op dit moment een heel ander evenement alle aandacht vraagt. En dat is de 50e editie van de Baja 1000 race. Hierbij wordt er met  stoere jeepachtige voertuigen door de woestijn rond La Paz geracet. Althans, dat zullen ze overdag doen, ’s avonds blijken ze er schik in te hebben om over de boulevard te rijden en iedereen te laten genieten van hun knallende uitlaten en het gepiep van hun snel optrekkende voertuigen. Gelukkig is dit evenement bijna afgelopen en zal het stadje worden ingenomen door net zo stoere, maar veel minder luidruchtige onderwaterfotografen.

  

Van 22 tot en met 26 november vindt het WK Onderwaterfotografie 2017 plaats in La Paz, Mexico. Namens Nederland nemen Marco Heesbeen en Raymond Wennekes deel, samen met hun assistenten Ron Offermans en Arco de Man. Als het internet ter plaatse het toelaat, kun je hen in een blog op DuikeninBeeld volgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief