Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Reizen

Duiken op Gozo met een wing

Patricia van Diving Holidays is op duikvakantie op Gozo. Een ideale omgeving om ook eens ander duikmateriaal uit te proberen en dus gaat ze voor het eerst duiken met een wing. Hoe ze dat vindt?

Foto: Mocean Images

De duikschool op Gozo ligt direct onder het voormalige Ulysses hotel en Rachel en Nick zijn de eigenaren van het hele complex. De duikschool hebben ze Ritual Dive genoemd, een naam die een gevoel van saamhorigheid uitstraalt. De letter A in Ritual is namelijk op de kop geschreven, wat verwijst naar het symbool in de wiskunde dat ‘voor allen’ betekent. Ritual met zijn jarenlange ervaring in de duikindustrie biedt dan ook alle duikers en snorkelaars de best mogelijke ervaring.

Op basis van deze ervaring zijn ze bij Ritual Dive overgestapt op specifiek duikmateriaal. Natuurlijk kun je je eigen duikset meenemen om mee te duiken, maar als je die niet hebt of liever niet met een te zware koffer reist, kun je ook je duikmaterialen huren bij het duikcentrum.

Anders dan anders!

De eerste ochtend komen we na een heerlijk ontbijt alvast langs bij de duikschool. We krijgen een kratje om onze spullen aan het einde van een duikdag in te bewaren en het benodigde papierwerk vullen we in. We hebben onze eigen duikmaterialen mee, maar zelf heb ik nog niet eerder met een wing gedoken.

Ritual Dive beschikt over een serie wings van het merk XDEEP en we gaan kijken hoe dit er uitziet. We leren dat het idee van een wing is dat je drijfvermogen zo hoog mogelijk zit. Als je duikt en op je buik in het water ligt, gaat het erom dat je luchtzakken zoveel mogelijk aan weerszijden van je tank zitten en niet om je middel.

Je bereikt hiermee ook heel makkelijk een horizontale buikligging als je eenmaal onder water bent. Deze manier van voortbewegen maakt dat je heel gestroomlijnd kunt duiken. We worden enthousiast en besluiten onze eerste duikdag een wing te gebruiken.

Veel vrijer

Zelf merk ik onder water al gauw dat het me enorm veel ruimte scheelt aan de zijkant en voorkant. Doordat de luchthoudende kamers alleen op mijn rug zitten, heb ik veel meer ruimte om mijn middel. Ik kan nu ook lekker bij mijn lamp en mijn camera. Het voelt een stuk vrijer in het water en ook op de kant merk ik de voordelen.

Na de duiken praten we op het terras van de Front Bar bij het Block Hotel nog even met elkaar na. Het principe van een wing komt voornamelijk uit het technische duiken, maar zoals deze serie is er nu ook genoeg op de markt voor de recreatieve duiker. Dus ook als je duikt met 1 fles en niet met een dubbelset, is er geen reden meer om niet te kiezen voor een wing!

Foto: Mocean Images
Foto: Mocean Images
Foto: Mocean Images
Foto: Mocean Images

Tekst: Patricia van Mourik. Foto’s: Mocean Images.

3 reacties

 1. Ziet er leuk uit.
  Kun je daar ook zelfstandig duiken of altijd met een gids?

  REAGEREN
 2. Hallo Marjan,

  Dank je wel voor je reactie. Rond Gozo kan je zeker zelfstandig duiken, echter bieden wij deze reizen aan met begeleide duiken. Dit is inclusief transport naar alle duiklocaties en inclusief gids. Op sommige plekken is het een avontuur om er te komen en dan is het belangrijk om met goede middelen en kennis op pad te gaan. Ook kent Ritual Dive de duikstekken erg goed, zodat je niets mist en optimaal kunt genieten. Zorgeloos op duikvakantie!

  Groetjes,
  Team Diving Holidays.

  REAGEREN
  • Dank je wel. We zetten het op de wensenlijst voor komend jaar. Leuk.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief