Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Sardine Run – The greatest shoal on Earth!

Het wordt beschreven als één van de meest spectaculaire belevenissen die je kan ervaren in en op het water. En met Wild Water Diving Holidays kun jij het meemaken!

Wild Water Diving Holidays werkt samen met DE specialisten in Zuid-Afrika: Shark Explorers.
Het hoofddoel is het vinden van Bait Balls (absolute kers op de taart!) maar de Run en het weer blijven onvoorspelbaar. Heel wat aspecten en een pak expertise moeten samenkomen voor de hoogste kansen op een grote onderscheiding.

Op de juiste plaats, op de juiste moment
Het gebeurt jaarlijks, van half juni tot half juli, wanneer een strook koud water langs de oostkust van Zuid-Afrika stroomt door veranderende weerspatronen. Deze koudwaterstroming bevat enorme scholen sardines. Common & Bottlenose Dolphins, Brides whales, bultruggen, Dusky Sharks, zandtijgerhaaien, stierhaaien maar ook zeeleeuwen, pinguïns en duizenden vogels moeien zich in de hevige debatten. Allen trachten ze hun graantje of in dit geval ‘sardientje’… mee te pikken.
De sardinetrek begint normaal gesproken rond Port Elizabeth en East Londen voordat ze de Wild Coast en vervolgens de oostkust bereiken. Het gebied tussen East Londen en Port St Johns ligt op de hotspot van deze migratieroute. Dit gebied heeft de afgelopen jaren de beste actie gebracht.

  

Onze expeditie wordt ondersteund door een “spotter plane”. Deze vliegtuigjes vliegen over het gebied waar de actie mag verwacht worden en staan in direct contact met de RIB. Daarnaast hebben we contact met talloze vissers en bewoners langs de kust. Zodra zij interessante acties waarnemen, contacteren ze ons. Dit maakt dat we telkens als eerste op de juiste plaats zijn, unieke troeven voor het beleven van een optimale Sardine Run.

Complete Wildlife Experience
Er zijn goedkopere aanbiedingen op de markt maar indien één van de aspecten niet klopt, komt de volledige expeditie op losse schroeven te staan. Het risico op een mislukte reis en een grote teleurstelling wordt dan ineens heel groot. De kunst is om zoveel mogelijk bezwarende factoren uit te schakelen. Als dit opzet slaagt… is de beloning immens!
Als de sardienen alsnog forfait geven, wordt de focus bij Shark Explorers onmiddellijk verlegd naar een zo compleet mogelijke ‘wildlife experience’.
Zo werden er in het verleden tijdens de Wild Water ‘Sardine Run groepsreis’ ook gedoken met dolfijnen, werden er enkele ‘baited shark dives’ gedaan en genoot iedereen van unieke momenten onder water met bultrugwalvissen. Het is voor weinig duikers weggelegd om van dit voorrecht te mogen proeven.

DATUM SARDINE RUN met WILD WATER*:  19 tot 29 juni 2020**

Normale prijs: 59.000 Rand (€3.761 per persoon)***
Wild Water Korting: 3.000 Rand (€191 per persoon)***
Prijs per persoon: 56.000 Rand (€3.570 per persoon)***

* Andere data en prijzen op aanvraag
** Expeditie datum (data ter plaatse, zonder rekening te houden met vluchtdata en eventuele stop-over overnachtingen of verlenging van jouw verblijf)
*** Prijzen expeditie, exclusief vluchten, berekend op basis van wisselkoers ZAR/EUR, op 11/07/2019

Vraag meer info of een vrijblijvende offerte via info@wildwater.be

www.wildwater.be

1 reactie

  1. Echt mega! Ik zou zo weer gaan.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief