Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Wijnand Vlierhuis en Lia van Nieuwenhuizen trappen OFFT-seizoen af

Vrijdagavond 12 oktober is de eerste OFFT-avond (Onderwater Foto en Film Team) van dit seizoen. Wijnand Vlierhuis neemt je mee naar Malawi en Lia van Nieuwenhuizen vertelt hoe ze de overgang van vakantiefoto naar wedstrijdfoto heeft gemaakt.

Het programma bevat twee interessante sprekers over dit onderwerp en er is na afloop weer gelegenheid om met elkaar na te praten.

Programma
20.15 uur – Inloop

20.30 uur – Wijnand Vlierhuis wilde eens iets anders. In september 2017 reisde hij dan ook naar Malawi om in het Malawi-meer te duiken. Daar zag hij veel onderwaterleven gezien dat voor hem nieuw was. Uiteraard greep hij de kans aan om Malawi ook boven water te ontdekken. In zijn presentatie neemt hij je mee door dit land in zuidelijk Afrika.

  

21.00 uur – Photo of Fame. Bezoekers brengen op een usb-stick één foto mee. De organisatie selecteert drie foto’s die kort worden besproken. De zaal kiest de beste foto!

21.15 uur – Lia van Nieuwenhuizen is nieuw talent, ook al duikt ze al sinds 1989. Zij vertelt over de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt – van vakantiekiekje tot wedstrijdfoto. Met de foto’s die ze in het prille begin maakte, gaf ze de onderwaterwereld, voornamelijk in Nederland, meer kleur voor de mensen die geen idee hadden wat er allemaal leeft. Met haar foto’s nam ze vooroordelen weg . «Ik dook met een camera en maakte echt van alles een foto.» In 2012 veranderde dat: «Ik dook niet meer met een camera, maar ging steeds meer duiken om van een onderwerp de perfecte foto te maken.» Boven water bedenkt ze wat ze wilt en gaat dat onder water uitvoeren, al moet ze daarvoor veel duikuren maken. «Met veel tips en opbouwende kritiek kwam ik langzaamaan verder.» De foto’s die Lia op 12 oktober presenteert, geven een beeld geven hoe en waarom zij juist die foto’s maakt voor een wedstrijd.

 
Links: de eerste wedstrijdfoto van Lia, rechts een voorbeeld van een foto die ze bewust zo wilde maken.

22.00 uur – Bij de OFFT-borrel kun je nog even gezellig met elkaar napraten en plannen maken voor een volgende foto- of filmduik.

Locatie:
’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ Nieuwegein Zuid

De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

De OFFT-avond wordt georganiseerd door Aquashot, DuikeninBeeld, NOB, Onderwaterhuis.NL en Onderwatersport Magazine.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief