Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ruud de Groot – Wij hebben er een nieuwe hobby bij

Wat er gebeurt als twee marathonlopers besluiten te leren duiken? Dan pakken ze dat net zo fanatiek aan!  Don en Ruud hebben er een nieuwe hobby bij.


Datum:  5 juni 2016
Duiklocatie: Vinkeveen

duikreport-call-to-action-350x85

Eigenlijk zijn wij, Don (64 jaar, 11 marathons) en Ruud (58 jaar, 12 marathons), verslaafd aan het lopen van marathons en is Shelley onze trouwste supporter, die langs alle routes die wij hebben gelopen, present was. Onafhankelijk van elkaar besluiten wij in het voorjaar van 2016, na mijn marathon van Boston, een duikcursus te gaan doen, Don en Shelley voor het eerst en ik om mijn OWD uit 1994 (12 duiken) weer eens op te frissen.

RuuddeGroot20160521Onzeeersteduik2

Don was tijdens zijn snorkelduiken in Cuba in de ban geraakt van de onderwaterwereld en ik ben door de GoPro beelden uit Thailand, van mijn duikende zoon Jeffrey, opnieuw geënthousiasmeerd.

Tijdens een bezoek aan de Duikvaker duikbeurs te Houten op 6 februari 2016 besluiten wij ons in te schrijven voor een cursus Open Water Diver. Linda Ferwerda brengt ons in contact met Cees den Toom van Scuba-Academie te Vinkeveen. We reserveren alvast 3 weekenden om ons doel te bereiken.

RuuddeGroot20160529TheoriebijScubaAcademie

Op 21 mei beginnen we en op 5 juni, inmiddels 10 duiken verder, vieren we onder het genot van de overheerlijke spareribs van Café Restaurant De Veensteker, samen met onze instructeurs Niels en Maurits, onze behaalde Open Water Diver certificering.

RuuddeGroot20160605GeslaagdfotoDonOppedijk

Het waren voor ons intensieve weekenden. Elke zaterdag en zondag om 08:00 uur van huis en rond 18:00 uur weer thuis. Tijd om te hardlopen hadden we haast niet meer. Theorie en praktijk kwamen uitgebreid aan bod waarbij wij de rust en het geduld van Maurits en Niels heel erg konden waarderen. Mede dankzij onze professionele instructeurs werd elk weekend een waar feestje.

Gelukkig mogen we op 18 juni 2016 op vakantie naar Zuid-Frankrijk, dus wie weet wat de mogelijkheden daar zijn.

5 reacties

 1. Ik kan niet anders als me hier helemaal bij aansluiten…..
  Na fietsen, hardlopen, fotograferen nog een hobby er bij en wat voor een….!
  Nog een boel te leren en te ontdekken, maar bij Scuba-Acadamie kun je gelukkig alle kanten op….
  Ik zie me dit wel tot mijn 90ste of zo doen !

  REAGEREN
 2. Mooi verhaal! Veel plezier met de nieuwe hobby!

  REAGEREN
 3. Leuk, Ruud en Shel!

  REAGEREN
 4. Dank je wel!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief