Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Wij Duiken Veilig presenteert: Chris Lemons (van The Last Breath)

Wij Duiken Veilig organiseert op donderdag 20 mei een online mini-event met als gastspreker niemand minder dan Chris Lemons, de saturatieduiker uit The Last Breath.

Omdat fysieke congressen tot nu toe niet mogelijk waren, organiseert Wij Duiken Veilig, het netwerkevent voor de professionele duiker en de duikende professional, tussentijds een online mini-event voor de duikindustrie op donderdag 20 mei om 19:30 uur via Zoom.

Chris Lemons, de beroepsduiker die inmiddels wereldwijde bekendheid geniet vanwege de filmdocu The Last Breath, geeft een presentatie over zijn werk als saturatieduiker, het ongeval in de Noordzee en de lessen die hij daaruit heeft geleerd. Aansluitend beantwoordt Chris vragen van het publiek en volgt er een paneldiscussie met Sander Kool, Thijs Wingelaar, Leo Blokland, Erwin Helderman en Cees den Toom.

Je kunt je nog inschrijven voor dit gratis event waar de beroepssector en de recreatieve duikpro’s elkaar virtueel ontmoeten.

Over Chris Lemons

Chris is ruim 14 jaar beroepsduiker en maakt momenteel voornamelijk diepe saturatieduiken voor de olie- en gasindustrie. Deze zeer gespecialiseerde vorm van duiken betekent dat hij 28 dagen aaneengesloten leeft in een decompressiekamer op de zeebodem en in shifts van 6 uur op diepten tot 300 meter zijn taak uitvoert.

In september 2012 viel het dynamische positioneringssysteem van het schip waaronder hij aan het werk was, uit met als resultaat dat hij verstoken was van ademgas, warmte en licht. In volledige duisternis zat hij op 100 meter diepte op de zeebodem met alleen een noodfles waarin voor 5 minuten ademgas zat, en zonder enige vorm van bescherming tegen de kou.

Veertig minuten duurde het voordat zijn redders hem bereikten. Het is nog steeds een wonder dat hij dit kan navertellen. Chris duikt nog steeds en zijn verhaal is vastgelegd in de Netflix/BBC documentaire The Last Breath.

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief