Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

Wie worden kampioen?

Wie worden de kampioenen 2015 van de (Open) Nederlandse en Zeeuwse Kampioenschappen Onderwaterfotografie en het Nederlands Kampioenschap Onderwatervideo? Een rising star, een gevestigde naam… op vrijdag 18 september wordt het bekendgemaakt.

Net als elk jaar vonden in het voorjaar de diverse kampioenschappen plaats in Zeeland. Shoot-outs, de deelnemers moeten dus echt op de dagen van het kampioenschap laten zien wat zij kunnen. Het zijn wedstrijden die openstaan voor iedereen die fotografeert of filmt.

Op vrijdag 18 september weten we wie in de ogen van de vakjury het best heeft gepresteerd. Bij de fotografen zijn er drie titels te verdelen: Open Nederlands Kampioen, Nederlands Kampioen en Zeeuws Kampioen. Ook dit jaar zal het er weer om spannen. Bovendien mag de Nederlands Kampioen in 2017 ons land vertegenwoordigen bij het WK Onderwaterfotografie, dat zal worden gehouden in Mexico.

Voor de videografen valt de titel Nederlands Kampioen Onderwatervideografie te behalen.

Op vrijdag 18 september om 20:30 uur begint in Nieuwegein de prijsuitreiking, waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd. Niet alleen ben je live bij de bekendmaking, je krijgt ook de winnende foto’s en films te zien. Ook wordt er een presentatie verzorgd door Johan Knappers met de titel Creatief met kleurenfilters, een surrealistisch experiment – hij  neemt je mee in zijn ervaringen met het gebruik van kleurenfilters in de onderwaterfotografie. Ondanks de onnatuurlijke beelden kan het soms leiden tot verrassende resultaten!

RTEmagicP_ONK_2e_prijs_GROOTHOEK_met_MODEL__John_Landa_txdam25080_f76ebbRTEmagicP_ONK_2e_prijs_GROOTHOEK__Filip_Staes_txdam25075_8ed768

Om vast in de stemming te komen kun je via de volgende links de foto’s en film van 2014 bekijken:

Albums ONK, NK en ZK 2014
Winnende film van 2014

Datum en locatie:
Vrijdag 18 september om 20.30 uur
Zalencentrum ’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ  Nieuwegein

Foto’s: Marco Heesbeen (opening), John Landa en Filip Staes

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief