Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Werken voor je meters

Soms heb je zo’n dag dat alles goed uitpakt. Dat was gisteren.

Vandaag vertrokken we vol optimisme: gisteren 1900ft aan nieuwe lijn, en genoeg mogelijkheden gezien om verder te gaan. Ook nog de kans om een connectie te maken met El Puente wat ons grootste systeem is. Dit moest wel een topdag worden!

Jungle_cave_diverHet werd een dag van hard werken voor je meters. De eerste mogelijkheid deed wel iets maar liep ook weer snel dood. Wat we ook probeerden, er was niks meer van te maken. Wel een schedel en wat botten gevonden uit de ijstijd, Robbie dacht van een wild varken.

De volgende mogelijkheid dan maar. Deze grot begon met een enorme gang, soms wel vijftig meter breed. Daar leek linksaf een zijgang in te zitten, maar dat bleek uiteindelijk een grote zaal te zijn die dood liep. Tenminste, na de duik waren we het over eens dat er één plekje was waar heel misschien een gaatje was waar een duiker door zou kunnen. En dat zou dan de connectie kunnen zijn. Morgen gaan we zoeken vanuit El Puente.

En dan de laatste: gisteren hadden we vlak bij de ingang nog een mogelijkheid gezien om pal zuid te gaan, maar we hadden geen lijn meer. Vandaag heb ik nog een bijna volle reel, en gas, dus gaan! Ik ben druk bezig een weggetje door allerlei kleine spleten te zoeken als ik ineens een lamp rechts van me zie. Vrolijk zwaaiend komt Robbie voorbij zwemmen. Hij heeft een grotere gang gevonden: ervaring geeft toch weer de doorslag. Na een 400ft in een uiteindelijk erg mooie heel lage bedding plane loopt ook dit dood.Wel weer 1000ft, maar hard werken en weinig mogelijkheden over. Op de terugweg ligt er een boa constrictor op ons pad, en komt er een groepje spider monkeys over vliegen. Jungle blijft mooi!

Grotduiker Maarten van Baal is in Yucatan voor de derde editie van exploratieproject Vanilla Sky. Je kunt hem via zijn blogs op DuikeninBeeld volgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief