Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Werk in uitvoering = niet duiken!

Er wordt gewerkt aan het versterken van de vooroevers van de Oosterschelde. En dat betekent echt dat er niet gedoken mag worden!

Rijkswaterstaat verricht werkzaamheden aan de vooroevers van de Zeeuwse dijken. Hierdoor geldt er, zoals al eerder gemeld, voor de komende maanden bij de volgende duikplekken een duikverbod: Burgshluis (45A en 45B), Schelphoek (42A en 42B), ten zuiden van Levensstrijd (34), Goese Sas (63), De Hoek en Galjoen Zonder Poen (68, 68A en 69), Kattendijke (64) en Nieuwe Sluis (65).

Echter, het blijkt dat er nog steeds wordt gedoken, zo laat de aannemer weten. Nogmaals een oproep: doe het niet!

De vooroevers van de dijk worden versterkt om het fundament te beschermen tegen stroming en golfslag. Het versterken van de oevers die onder water liggen, gebeurt door het storten van staalslakken en breukstenen. Op bovenstaande locaties geldt een duikverbod tot uiterlijk 1 april 2021. De staalslakken en breukstenen worden gestort vanaf werkschepen. Als er geen werkschip te zien is, kan dit tussendoor wel aan komen varen en materiaal storten. Dit kan ook op weekenddagen gebeuren. Het werk wordt uitgevoerd door Boskalis.

Op alle locaties stort Rijkswaterstaat boven op de staalslakken zogenaamde ecotoplagen van breuksteen. Deze ecotoplaag wordt in verschillende vormen aangebracht waardoor de onderwaternatuur na het werk sneller kan herstellen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief