Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Freediving / Nieuws

Wereldkampioene zoekt nieuwe diepten op

Kersverse wereldkampioene Jeanine Grasmeijer neemt van 1 tot 9 november deel aan de prestigieuze freedivewedstrijd ‘Big Blue’ in La Paz, Mexico. Tijdens dit 9-daagse evenement gaat het erom wie het diepst kan duiken op één adem.

Jeanine Grasmeijer werd in september wereldkampioene in het freediven tijdens de AIDA Depth World Championships. Hiervoor trok zij zich aan een verticale duiklijn naar een diepte van 82 meter en weer terug, een discipline die bekend staat als ‘free immersion’, waarbij ze haar adem drieënhalve minuut inhield.

In Mexico zal Jeanine een poging wagen het Nederlandse record ‘Constant Weight’ te breken, een discipline die uitgaat van hetzelfde principe – zo diep mogelijk gaan op één adem – met behulp van een monovin en vinzwemtechnieken.

Het wereldrecord ligt bij de vrouwen op 101 meter (op naam van de Russische Natalia Molchanova) en bij de mannen op 128 meter (zoon Alexey Molchanov). Tijdens de internationale Big Blue die van 1 tot 9 november plaats vindt in La Paz zullen atleten uit meer dan 20 landen het tegen elkaar opnemen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief