Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Weinig fotomomentjes maar wel gedoken

Om 7 uur ’s ochtends duiken is voor hem al een latertje. Terwijl half Nederland zich nog een keer omdraait, ligt John Landa al in het water bij de Bergse Diepsluis.

Duik 865
Even een duik maken aan de Bergse diepsluis. Nog even kijken of er een sepia te spotten is. Het is voor mijn doen al laat ik lig er pas om een of 7 in onderwater is het zicht slecht maar ik ga toch even bij de stokken kijken zowel links als rechts.

2-J6010405-51168

Ik ga eerst naar links en ik kom wel stokken tegen met zowel eitjes van de sepia en pijlinktvis tegen maar helaas de beestjes zelf niet ik besluit om naar rechts te gaan. Ik kom in de buurt van stokken in de buurt van het platform en 1 van de stokken is helemaal van onder tot boven bedekt met pijlinktvis eieren. Ik zie ook dat er verse pijlinktvis eieren aan hangen en er schiet zelfs een pijlinktvis weg.

3-J6010418-51168

Ik blijf er zeker 10 minuten bij hangen maar er komt geen pijlinktvis meer voorbij, erg jammer ik besluit maar door te gaan naar de rechtse kant. Ik ga nog even op het platform kijken en als ik wat dieper ga word het zicht een stuk beter maar helaas hier is niet veel leven en ga ik verder naar rechts.

4-J6010439-51168

Ik ga alle sepia rekjes af maar ik vind geen sepia’s wel ander leuke kleine dingen zoals een galathea kreeftje boven op de rekjes die niet weg vlucht, maar ja dan heb je een groot hoek lens er op staan en dan krijg je het er niet mooi op. Ik ga verder ondiep langs een fuik die vol met kreeft zit maar de fuik is ook erg begroeid ik kijk voor de zekerheid of de fuiken nog wel aan een boeitje hangen zodat het geen verloren fuik is. Gelukkig hangen er nog boeitjes aan en zullen de fuiken nog wel gelicht worden door de eigenaar.

6-J6010448-51168

Het zicht is niet super maar ik geniet intens vooral de kreeften die op een meter diepte rond lopen over de bodem, er loopt een kreeft die een hol van een andere kreeft loopt die schrikt dan en vlucht uit zijn hol die rent weer in een ander hol van een kreeft en die vlucht ook weer naar een andere schuiplaats.

5-J6010460-51168

Ik ga ondiep weer terug naar de trap en ik kom nog wat leuke dingen tegen zoals de tig paardeanemonen, zeebaarzen en harders. Die laatste verraste me een beetje ik had eigenlijk niet meer gehoopt dat ik nog wat tegen zou komen maar ineens schiet die harder voor me langs ik kon hem bijna aanraken maar ik had mijn camera niet klaar jammer maar helaas. Ik ben weer bij de trap en ga er uit, voor de foto was het geen super duik maar ik heb toch genoten. Ik ben ongeveer 109 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 19:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max. 9,7meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief