Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Wedstrijd(reglementen)stress

Zes vrouwelijke onderwaterfotografen en twee captains. Het leukste team van het NK Onderwaterfotografie 2018 houdt je op de hoogte van alle trainingen en gebeurtenissen in de aanloop naar de wedstrijd.  Deze keer: stress! 

Zilver voor Ester van den Doel tijdens het ONK 2016 in de categorie Macro.

De winter levert niet alleen koude handen en wat blessures op bij het damesteam, maar ook flink wat stress. Want dat de wedstrijdreglementen gewijzigd zijn, weten we. Maar als ze ineens gepubliceerd worden, staat er iets belangrijks in het reglement voor de teamwedstrijd. Een team mag namelijk bestaan uit maximaal zes fotografen (1,2,3,check! Klopt precies!), waarvan er maar één master mag zijn. Maar wie is nou master? Dat blijkt de vraag der vragen. Na veel speculaties en onduidelijkheden dankzij de wet op privacy blijkt er een shortlist te zijn van de best presterende fotografen van afgelopen jaren die zich in 2018 master mogen noemen. Nu hebben we zelf al niet de illusie dat we op dat korte lijstje van best presterende fotografen staan, en blijft onze mailbox  leeg. We zijn dus veilig en het dames team is gered.

Lia van Nieuwenhuizen maakte de Beste foto van het ZK 2017.

Maar…
…wat nu als je als starter jezelf ook niet echt starter vindt (omdat je al jaren fotografeert en meedoet met wedstrijden en soms ook een prijs wint) en mee wilt doen in de categorie voor de masters? Dat blijkt te mogen. Maar als nu minstens twee dames uit ons team dat willen, omdat ze afgelopen jaren ook meededen met het ONK en niet met het ZK? Zijn ze dan masters of starters die meedoen in de masters wedstrijd? En mogen ze dan allebei wel in het damesteam blijven?
Het kost wat stress en behoorlijk wat whatsapp- en mail-berichten, maar we hebben duidelijkheid: wat er ook gebeurt, wij blijven een team!

Je ziet het, de wedstrijd is nog niet begonnen en de stress is al toegeslagen.

In de aanloop naar en tijdens het NK 2018 kun je het damesteam volgen in blogs en op de DuikeninBeeld-pagina op Facebook.

Klik hier voor de andere blogs van het DiB-damesteam 2018.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief