Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Water bij de wijn?

Zet het maar vast in je agenda: 24 mei 2028. Dat is namelijk de dag, dat de wijnflessen van Henri Maire weer boven water komen.

Deze wijnboer, liet in 2008 276 flessen van zijn beroemde Chartreuse de Vaucluse door duikers naar een diepte van 60 meter brengen. De  flessen werden in grote rvs-kooien gedaan, vergelijkbaar met kreeftenfuiken en uiteraard voorzien van een groot slot.water-bij-de-wijn-2

Volgens de wijnboer uit de Jura, zijn de omstandigheden in het meer van Vouglans op die diepte ideaal voor het bewaren van de wijn. De constante watertemperatuur van 6 graden, de druk van 7 bar en de afwezigheid van licht zouden ideaal zijn om de wijn goed te conserveren en laten rijpen.
Het voorbeeld van Henri Maire deed anderen volgen. Onder andere in Griekenland en Spanje werden wijnflessen in zee afgezonken, om ze hier te laten rijpen, al was dat voor een kortere periode.

Op de wijn van Henri Maire moeten we nog even wachten. Maar misschien is er een hele nieuwe mogelijkheid voor het duiktoerisme: duik je eigen wijnfles op….

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief