Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

O, wat een jaar!

Wat een jaar was het, hè?!? Wij blikken summier terug. En jij? Jij kunt een leuke prijs winnen in onze ‘DuikeninBeeld in 2020-quiz’!

Gek toch? We gingen het jaar 2020 in vol plannen en ideeën en nog geen drie maanden later stond de hele wereld op zijn kop. De DuikeninBeeld- website met nieuwe look ging in de eerste week van de lockdown live, maar vele plannen werden meteen op de lange baan geschoven zonder enig idee te hebben wanneer we ze wel zouden kunnen uitvoeren. Herkenbaar voor iedereen, denken we!

Maar… ook nieuwe initiatieven werden geboren, duikondernemers werden creatief. De DiveXperience zag het licht – het livestreaming event van Duikvaker en DuikeninBeeld met presentaties vanuit eigen land en de rest van de wereld, soms dagvullend, soms een special.

Het duiken ging door… in de zomer was het misschien wel drukker dan ooit op diverse duikstekken. Want wie niet op vakantie kon duiken, proefde aan het Nederlandse water. Duikvakanties naar verre oorden werden omgeboekt naar een duikvakantie in Nederland.

Kortom een bijzonder jaar! Hireonder hebben we een greep gedaan uit de content van 2020. Nee, absoluut niet volledig – dat is onmogelijk met de ruim 1200 nieuwsberichten, verhalen en duikreports die er zijn geplaatst, om maar te zwijgen over de grote aantallen foto’s die in de fotogalerie een plek hebben gevonden.

En vergeet niet! DuikeninBeeld maken we met z’n allen, ook jij kunt meedoen.

Doe mee met de quiz!

Aan het eind van het jaar kun je kans maken op een cadeaubon! Hoe? Doe mee met de ‘DuikeninBeeld in 2020’-quiz! Meedoen kan tot en met 31 december 2020. Op 4 januari maken we bekend wie de winnaar is.

De mooiste duiken

In de eerste lockdown konden we wel wat positiviteit gebruiken! Wilden we dromen van de duiken die we na de lockdown zouden gaan maken. Verschillende duikers postten hun mooiste duik ever. Dat leverde een serie mooie verhalen op.

Duiklocatie Amsterdam

In het voorjaar hebben twaalf duikers de onderwaternatuur van Amsterdam in beeld gebracht. Onderwaterfotograaf Raymond Wennekes bijvoorbeeld dook onder bij Carré en Duikreporter Jessica Ruijs filmde haar duik in de Ringvaart.

Foto: René Weterings, Open Nederlands Kampioen 2020

Kampioenen

René Weterings en Luc Rooman werden respectievelijk uitgeroepen tot Open Nederlands Kampioen en Open Belgisch Kampioen Onderwaterfotografie. Bij de filmers werd Katja Kieslich uitgeroepen tot Open Nederlands Kampioen Onderwatervideo, werd René van der Laan Nederlands Kampioen en won Jo De Smedt het goud bij de Belgische kampioenschappen. 
Benieuwd naar de foto’s en de films? Klik voor de winnaars, de foto’s en de films van het OBK en het ONK 2020.

OBK 2020 - Visportret - Masters - zilver - Luc Rooman.

Heel veel duikreports!

Ook in 2020 werden er door jullie heel veel over duiken en snorkelen in alle windstreken geplaatst. Mooie verhalen over bijzondere duiken, sfeerimpressies, nieuwe vondsten… jullie beleving van de onderwaterwereld. Dit is een kleine greep uit de vele verhalen, soms ook met video. Wil je ze allemaal nog eens zien, klik dan hier.

Nieuws!

Er gebeurde het nodige in 2020… we hielden je op de hoogte van coronagerelateerd nieuws, maar er waren ook mooie vondsten van wrakken, nieuw leven of bijzondere waarnemingen te melden. In de slider hieronder hebben we enkele berichten uitgelicht. Benieuwd wat er verder allemaal gebeurde, klik dan hier.

Het verhaal achter de foto

Ook in 2020 plaatsten we de ‘verhalen achter de foto’, een prachtige reeks waarin onderwaterfotografen vertellen hoe zij de foto maakten of hoe zij het moment beleefden. 

2020 in beeld

Traditiegetrouw sluiten we het jaar  in december af met een jaaroverzicht. 31 decemberdagen, 31 onderwaterfotografen. Elke dag toont een van hen zijn of haar favoriete beelden. En dat levert een prachtig overzicht van het duikjaar op.

En meer…

Er  was meer, eigenlijk te veel om op te noemen.Van informatieve artikelen over tal van onderwerpen, mooie duikfilms, productinfo, reisverhalen, natuurtot de weetjes in Scubapedia. En het mooie is…. dat gaan we volgend jaar allemaal weer doen… samen met jou!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief