Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Wanted: allesetende snoek

Het Cominsmeer in Nevada wordt geteisterd door een allesetende snoek, aldus NOS.nl. De overheid van de Amerikaanse staat looft nu 10.000 dollar uit voor de gouden tip die leidt tot het oppakken van degene die het dier daar heeft vrijgelaten. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De snoek werd vorige maand ontdekt door een sportvisser. Biologen hebben sindsdien vijf andere snoeken gevonden in het meer. «Ze eten alle forellen op die we hier vrijlaten,» zegt een woordvoerder. «En als ze alle vis hebben opgegeten die ze kunnen vinden, eten ze elkaar op.»

De autoriteiten weten overigens niet zeker of de snoek is vrijgelaten. Mogelijk heeft de vis een natuurlijke weg naar het meer gevonden. Mocht de zoektocht naar een dader leiden, dan wordt hij waarschijnlijk strafrechtelijk vervolgd.

Om te voorkomen dat de snoeken zich voortplanten, wordt met elektrische netten gevist in het meer. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen: er is al een week geen snoek aangetroffen. «Ik vind het niet erg als er eentje achterblijft. Maar als het er twee zijn, hebben we een probleem,» zegt een van de verantwoordelijke biologen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief