Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Walter Keurentjes – Duiken met een beperking

Onder het motto “Kun je ademen, dan kun je duiken!“ zet Stichting Fun Diving Lelystad zich in om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om te kunnen duiken. Duikreporter Walter Keurentjes duikt mee als vrijwilliger.

Onder het motto “Kun je ademen, dan kun je duiken!“ zet Stichting Fun Diving Lelystad zich in om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om te kunnen duiken. Het is mooi om te zien dat er meerdere organisaties zijn die zich inzetten om deze groep mensen deze mogelijkheid te bieden!

Ik had nog nooit van deze Stichting gehoord en überhaupt al niet over de mogelijkheid dat mensen met een beperking zouden kunnen duiken, totdat ik met een collega in gesprek kwam over onze gezamenlijke hobby duiken en dan speciaal duiken in Egypte.

Hij vertelde mij over de stichting en heeft mij in contact gebracht met de voorzitter Angelique Poel. Na een enthousiast telefoongesprek heb ik mij aangemeld om een zwembadduik mee te maken in Lelystad. En toen kwam Corona…..

De zwembaden gingen dicht en het werd stil. Om de deelnemers tegemoet te komen en om een mogelijkheid te hebben om te duiken heeft de stichting zich hard gemaakt om TODI in Beringen af te huren voor alle deelnemers en vrijwilligers en ik kreeg ook een uitnodiging. Ik werd gekoppeld aan mijn collega die de vaste begeleider is aan een deelnemer met een spasme aan haar rechterzijde. Hierdoor moet zij onder water door min 2 duikers begeleid en gestuurd worden, een intense taak! Ook al was er voor de duik wat spanning maar eenmaal onder water was daar die lach en het plezier! Aan het eind van de duik kwamen alleen maar blije koppies boven, onbetaalbaar en dankbaar om te doen!

Met deze Stichting ben ik mee geweest op een Duiksafari-Dolfijnen tour. Vanuit Hamata in het zuiden hebben we de mooiste duikstekken van de Rode zee bezocht, Sataya, Claudia en nog veel meer. Naast mijn inzet als vrijwilliger hebben we er zelf ook mooie duiken kunnen maken. Maar wat een bijzondere ervaring was dat!! Bekijk de video voor een korte impressie.

Mocht je na het lezen van dit duikreport geïnteresseerd zijn om te duiken met een beperking of je in te zetten als vrijwilliger, neem dan contact met ons op.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief