Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Waddenstad bij Ecomare

In Ecomare op Texel is op 12 mei de tentoonstelling Waddenstad geopend. Bezoekers kunnen over de schouder van 10 wetenschappers meekijken naar belangrijk onderzoek in de zee.

Waddenstad is gemaakt in samenwerking met wetenschappers van het Koninklijk NIOZ en Wageningen Marine Research. Het is opgezet als een winkelstraat waarin tien onderzoekslijnen aan bod komen. Het gaat onder andere over het zenderen van zeehonden en kanoeten, het oplossen van de bruinvismoord, het kweken van zeewier en de dieren van de wadbodem. De speelse presentatie daagt uit de winkels, en daarmee het werk van de onderzoekers, te ontdekken.

Platform
De twee wetenschappelijke instituten, NIOZ en Wageningen Marine Research, en Ecomare hadden al langere tijd de wens om de handen ineen te slaan. De instituten vinden het belangrijk om het publiek te laten weten waar zij mee bezig zijn, Ecomare wilde graag een platform bieden en een nieuwe tentoonstelling maken.

Dorp
Waddenstad is gebouwd als een dorpsplein met winkeltjes, het ‘achtste dorp van Texel’. Elke winkel behandelt een ander onderzoek. Het type winkel refereert aan het soort onderzoek. Zo gaat het in de snackbar Zebo over wat meeuwen eten, staat er een mosselbank in woonwinkel Mössel en zijn de vliegreizen naar verre bestemmingen in het reisbureau in feite trekvogelroutes.

Ontdekken
Er valt in de winkels van alles te doen en te ontdekken. Voor kinderen zijn er spelletjes en voor wie meer wil weten is er achtergrondinformatie te lezen. Zo is Waddenstad voor elke leeftijd interessant en boeiend. Ecomare wil zo ingewikkelde dingen op een mooie en begrijpelijke manier vertalen in beeld en woord.

www.ecomare.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief