Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Voshaaien in Malapascua

Els Van Den Borre, die in september bij ons in beeld is, ging speciaal voor de voshaaien naar Malapascua. Ze moest vroeg uit de veren, maar de beloning was het meer dan waard.

De ontmoeting met een voshaai stond hoog op mijn to-do-lijstje geschreven. In maart 2019 gingen we dan ook met een groepje duikers/onderwaterfotografen richting Filipijnen, meer bepaald naar Malapascua, het mekka voor de voshaaien. Uit de briefing bleek dat we om 4.30u uit bed moesten. Om 5.00u stond de crew in het duikcentrum al klaar om uiterlijk tegen 5.15u op de boot te zijn. Vakantie heet dit dan! De beloning zou er dan ook naar zijn. Iedere dag werden we getrakteerd op een aantal zeer nieuwsgierige voshaaien. Deze haaiensoort wordt aangezien als schuw en moeilijk te benaderen, maar in Malapascua zwemmen ze letterlijk tot voor je neus!

Els van den Borre is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Clownvis met parasiet


Oogcontact met doornig zeepaardje


Dromerige blanket-octopus

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief