Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen / Nieuws

VIP Diving: het eerste 3-sterren Blue Destination gecertificeerde bedrijf op Bonaire

VIP Diving heeft als eerste bedrijf op Bonaire de maximaal haalbare 3-sterren certificering ontvangen van Bonaire Blue Destination. Dit is gebaseerd op een score van 99% op de uitgebreide sustainability survey die is uitgevoerd.

De certificering is international erkend en ontwikkeld door de Green Destinations Foundation in samenwerking met de overheid en de Kamer van Koophandel van Bonaire.

Bonaire is de eerste Blue Destination in de wereld. Een Blue Destination streeft een perfecte balans na tussen Natuur, Cultuur en Toerisme. En dat alles met een sterke verbondenheid met de oceaan. Om bedrijven te stimuleren duurzaamheid op een actieve manier te verwerken in hun business model en dit zichtbaar te maken voor de buitenwereld is de Blue Destination-certificering ontwikkeld. In de eerste pilotfase waren 2 bedrijven met 1 ster gecertificeerd en 2 bedrijven met 2 sterren. VIP Diving heeft nu als eerste de maximale 3 sterren ontvangen. Er hebben zich inmiddels bijna 30 bedrijven aangemeld voor de volgende fase.

VIP Diving-eigenaar Bas Noij is apetrots op deze mooie waardering. “Duurzaamheid is vanaf dag 1 een belangrijk onderdeel geweest van mijn visie, maar naarmate het bedrijf is gegroeid, zijn we het steeds meer een essentieel onderdeel gaan maken van onze bedrijfsvoering. Wereldwijd staan oceaan-ecosystemen en koraalriffen onder grote druk. Bonaire beschikt gelukkig over veruit de mooiste riffen van het Caribisch gebied. De Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA) beschermt ze al ruim 50 jaar en dat is te zien! Wij doen ons best om hier een steentje aan bij te dragen door op een duurzame manier te ondernemen en door onze gasten te stimuleren met een aantal simpele duurzame keuzes zoals het gebruik van herbruikbare waterflessen, minerale zonnebrandcreme die niet schadelijk is voor het rif, en het mee naar huis nemen van batterijen zodat deze fatsoenlijk gerecycled kunnen worden”.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief