Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen

Vijfmaal ondiep!

blog2_jordanie

Diep… moet dat? Nee, er zijn ook genoeg duikbestemmingen in de wereld waar je lekker ondiep kunt duiken. Wij hebben er vijf voor je.

Ik kan me nog een nachtduik herinneren waarbij mijn computer niet eens werd ingeschakeld…. gewoon omdat ik niet onder de meter kwam. Of die duik van twee uur op een macroplaats waar ze me uit het water kwamen halen omdat ik te lang weg bleef. Dat is zo’n voordeel van niet te diep duiken….je kunt lekker lang genieten! Dahab_karin

Hoef jij niet zo nodig de diepte in? Of vind je het gewoon prettig om lange duiken op minder grote diepten te maken? Wij vroegen de duikreisorganisaties welke bestemmingen ze aanbevelen voor duikers die de ondiepte in willen!

Dahab
Niet ver vliegen en voor ieder wat wils. Duiklocatie The Islands bijvoorbeeld. Prachtige koraaltuinen met heel kleurig koraal. Er leven hier schildpadden, barracuda’s en snappers. De maximale diepte is er 16 meter. Heerlijk relaxt duiken. Maar ook de verschillende huisriffen bieden je volop mogelijkheden.
Meer informatie: Dive and Travel

Aqaba
Ook aan de Rode Zee, maar noordelijker – in Jordanië. De kuststrook van dit vriendelijke land staat bekend om zijn riffen, pinnacles en het wrak van de Cedar Pride. Een indrukwekkend wrak waarop je niet diep hoeft te duiken. Het hoogste punt ligt op 10 meter. En de pinnacle bij Eel Garden waar het wemelt van het leven, staat op 7 meter. Je kunt vanaf de kant duiken of vanaf de boot, die overigens niet ver uit de kant ankert.
Meer informatie: LazywaveBonaire_Edwin_blog3_2

Bonaire
Ja, direct vanaf de kant aan de westkust. Hoofd onder water en je zit met je neus boven op de koralen en de vissen. De ene stek loopt iets dieper af dan de ander, maar altijd geleidelijk. Ideaal voor duikers van elk niveau! En ook voor snorkelaars natuurlijk.
Meer informatie: Bonaire Toeristenbureau

Sharm el Naga
Zo’n 45 km onder Hurghada staat het Sharm el Naga Resort. Mét een eigen huisrif dat heel langzaam afloopt naar 30 meter. Je blijft dus zo ondiep als je zelf wilt. En het lekkere is, je kunt er de hele dag door duiken, wanneer je maar wilt. Koralen, murenen, koraalduivels, koraalvlinders, scholen kleine vis, vervelen doe je je niet.
Meer informatie: SeaSee Travel

Moalboal, Filipijnen_3241613kopie

Op het huisrif bij het Magic Island Dive Resort raak je overdag en ’s nachts niet uitgekeken. Al wil je op een meter diepte blijven liggen. Met een beetje geluk kom je zelfs een blauwgeringde octopus tegen. En op een paar minuten varen ligt ook Goby Point. dé macrostek bij uitstek waar je je op 5 meter diepte vergaapt aan het kleine spul.
Meer informatie: Dive and Travel

Foto’s van boven naar beneden: Rutger Geerling, Karin Brussaard, Edwin van der Sande.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief