Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Vijf opleidingen zonder buitenduiken!

Ben jij zo’n bikkel die de hele winter door duikt? Of gebruik je de winter liever om je verder te ontwikkelen? Dit zijn vijf cursussen die je kunt volgen zonder het winterse water in te gaan – van biologie tot gasblenden en nitrox, van filmen tot duikveiligheid.

Hoe leuk duiken ook is, niet iedereen staat te springen om in de winterperiode het Nederlandse water in te gaan. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je niets op duikgebied kunt doen. Juist deze periode is ideaal om jezelf verder te ontwikkelen. De duikscholen bieden diverse opleidingen aan waarbij je het buitenwater niet in hoeft, maar die je wel voorbereiden op een nieuw duikseizoen of die vakantie in warmer water.

We hebben enkele tips voor je!

Mariene Ecologie

Hoe fascinerend is de onderwaterwereld? In de specialty Marine Ecology bij Scuba World in Arnhem leer je meer over de interactie tussen het onderwaterleven onderling. Je krijgt meer inzicht van hoe de biodiversiteit onder water in elkaar zit. Welke verschillende ecosystemen zijn er en in welke relatie staan ze tot de oceaan. En hoe leuk is dat? Je gaat in de Ocean van Burgers Zoo enkele praktijkopdrachten doen. Op 12 (theorie) en 16 (praktijk) februari is de eerstvolgende mogelijkheid om deze specialty te volgen en een echte ambassadeur van de oceaan te worden. Scuba World heeft voor deze data een speciale winteraanbieding!
www.scubaworld.nl

Enriched Air Diver

Bij Moby Dick in Rotterdam kun je onder andere op 19 januari en 16 februari starten met de cursus PADI Enriched Air Diver. Je leert waarom je nultijden langer zijn als je lucht met meer zuurstof en minder stikstof gebruikt, maar ook wat de beperkingen zijn. Verder wordt ingegaan op de blootstelling aan zuurstof en aandachtspunten met betrekking tot apparatuur voor verrijkte lucht. Tijdens een praktijksessie zul je het zuurstofpercentage in je duikfles analyseren en leer je hoe je jouw duikcomputer instelt voor een duik met nitrox. Je kunt deelnemen als je minimaal 12 jaar oud bent en gebrevetteerd bent als PADI Open Water Diver.
www.mobydick.nl

Workshop Go Pro

Een privé workshop die helemaal volgens jouw wensen wordt samengesteld. Beter kan je het niet hebben! Wil jij beginnen met filmen? OF film je al en wil je nog beteren films maken? Dan kun je terecht bij Herman Lieven in Den Bosch. Wat er tijdens de één-op-één workshop wordt behandeld, kies jij: het basisgebruik van de Go Pro, het gebruik als gevorderde filmer, je beelden bewerken, het gebruik van lampen – zeg het maar! Er zijn geen vaste startdata voor deze cursus. Bel en maak een afspraak voor een dag die jou uitkomt!
www.lieven.nl

The art of gas blending

Duik jij met menggassen en wil je er meer van weten? Of wil je leren hoe je zelf gassen blendt? Dan is de NAUI opleiding The Art of Gas Blending je op het lijf geschreven. Bij Scuba-Academie in Vinkeveen wordt deze opleiding regelmatig gegeven – de eerstvolgende al op 12 en 13 januari. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk. Je leert onder andere meer over de eigenschappen van gassen, de gevaren van werken met zuurstof, blendingsystemen en software. Tijdens het praktijkdeel maak je gascalculaties en analyseer je gassen, ga je trimix en nitrox mengen, leer je hoe je bestaande mengsels aanpast en hoe je zuurstof vult. Interessant voor iedereen die met menggassen duikt of wil gaan duiken!
www.scuba-academie.nl

Rescue Winter Academy

Bij Scuba Connection in Naarden kun je je voorbereiden op het duikseizoen met de Rescue Winter Academy. Een heel pakket aan opleidingen gericht op veiligheid – je wordt niet alleen zelf een betere duiker maar je bent ook in staat om anderen te helpen. De Rescue Winter Academy bestaat uit PADI Rescue Diver, de EHBO- en reanimatie-opleiding, de cursus Care for Children en de specialty Emergency Oxygen Provider (zuurstof toedienen in geval van nood).  De opleidingen vinden plaats in het theorielokaal en in het zwembad. Pas als de watertemperatuur weer in de dubbele cijfers komt, ga je de rescue-oefeningen in het buitenwater doen.
Overigens, je kunt alle opleidingen van dit winterse pakket volgen of een deel ervan – dat bepaal je zelf.
www.scubaconnection.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief