Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal / Snorkelmateriaal

Vijf bijzondere duikbrillen

Duikbrillen zijn er in vele soorten en maten. Je hebt de standaardduikbrillen en bijzondere duikbrillen. Wij zetten vijf bijzondere soorten duikbrillen voor je op een rij.

Pro-Ear masker

Misschien wel het meest bijzondere masker om te zien is het Pro-Ear masker. Een reguliere duikbril is voorzien van oorbeschermers van siliconen die zorgen voor een waterdichte ruimte tussen je trommelvlies en het water. Twee kanaaltjes verbinden de duikbril met de oorbeschermers, waardoor de druk op de oren gelijk is aan de druk in de duikbril. Hierdoor is het eenvoudiger om te klaren, waarmee het een oplossing kan zijn voor duikers die problemen met klaren hebben. Bovendien komt er geen water in de oren, waardoor er minder kans is op oorinfecties.

Neptune III March 2021 simplified.459

Volgelaatsmasker

Een volgelaatsmasker is ooit speciaal ontworpen voor beroepsduikers, maar wordt meer en meer gebruikt door sportduikers. Het hele gezicht wordt bedekt door het masker, waarin de ademautomaat geïntegreerd is. Klaren is nog steeds mogelijk door twee nokjes die in het masker zitten en tegen de neus gedrukt kunnen worden om de neusgaten af te sluiten.
Een volgelaatsmasker heeft als voordelen een groter zichtveld, volledige bescherming van het gezicht tegen de omgeving (bij duiken in koud en/of vervuild water) en minder warmteverlies. Je kutn het masker uitbreiden met een communicatiesysteem.

Masker met spiegelende glazen

Er zijn maskers met verschillende soorten spiegelende glazen. De kleur van de glazen kan verschillen, net als de mate van spiegeling. Het voordeel van de spiegelende glazen is dat schittering wordt weggenomen en het masker fungeert als een soort zonnebril aan de oppervlakte en in ondiep water. Een nadeel kan zijn dat je ogen niet of minder zichtbaar zijn voor je buddy, wat communicatie lastiger kan maken.

Kleinvolumemasker

Het meest kenmerkende van een kleinvolumemasker is de maat, zoals al aangegeven wordt door de naam. Het masker is klein. Het zit ook dichter op de ogen waardoor er in het masker minder ruimte (volume) is. Deze duikbrillen zijn makkelijker leeg te blazen omdat er minder water in kan. Omdat de glazen dichter bij de ogen zitten, is het zichtveld groter.

Frameless masker

De naam zegt het al! Dit masker heeft geen kunststof frame. Het silicone is om de glazen heen gezet, waardoor het masker lichter is en de glazen vaak iets groter zijn. Het masker kan makkelijk opgeborgen worden en is minder gevoelig voor schade door vallen of stoten. Deze maskers worden ook vaak gebruikt als reservemasker.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief