Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Vier koudwaterkanjers

Duik jij in ‘koud’ water, dan kies je een ademautomaat die dat aankan. Een van deze vier bijvoorbeeld!

Dit zijn vier voorbeelden. Er zijn meer ademautomaten die geschikt zijn voor duiken in koud water. Voor goed advies ga je naar een duikwinkel. Daar zullen ze samen met jou kijken waar en hoe jij de ademautomaat zult gebruiken, en je vervolgens een advies op maat geven.

Heb jij goede ervaringen met een ademautomaat, scrol naar beneden en laat weten welke ademautomaat jij in koud water gebruikt en waarom je er zo blij mee bent.

Scubapro MK19 EVO BT/G260 Carbon BT

Het paradepaardje van de Scubapro-lijn ademautomaten is speciaal ontworpen voor wie in koud water duikt. Met de MK19 EVO BT/G260 Carbon BT ademautomaat wordt een duik in koud water een feest. De lichtgewichtademautomaat is nu al het paradepaardje van Scubapro. De tweede trap G260 BT is een upgrade van de G260, die ongekend populair is bij technische duikers die onder zware omstandigheden duiken. De ademautomaat is nog beter bestendig tegen bevriezen vanwege de metalen inwendige componenten en de volledig afgedichte eerste trap met droge kamer. De VIVA ‘dive/pre-dive’ hendel voorkomt blazen in koud water.

Aqua Lung Leg3nd

Deze ademautomaat heet niet voor niets LEG3ND – de LEGEND-lijn is al legendarisch en de nieuwste aanwinst doet daar geen afbreuk aan. De LEG3ND is het toppunt van technologie voor ademhalen onder water. Hij heeft een nog hogere luchtopbrengst, ademt soepeler en is veelzijdiger dan welke andere ademautomaat die Aqua Lung ooit heeft gemaakt. Geen vocht betekent geen bevriezing en dat bereikt Auqa Lung met de droge kamer – de inwendige onderdelen komen niet in aanraking met het water. Danzij diepe ribben is het oppervlak waar warmtewisseling plaatsvindt, des te groter – de warmtegeleiding is beter en ijsvorming wordt voorkomen.

Mares EPIC 82X

Episch, dat is deze ademautomaat! Voor elke duiker, maar zeker ook voor duikers die het koude water opzoeken. Dankzij de ongekende mechanische betrouwbaarheid en hoge thermische geleiding zijn is de metalen tweede trap extreem lang belastbaar en ideaal voor gebruik in koud water. Het VAD (Vortex Assisted Design, een patent van Mares) systeem zorgt voor een wervelende luchtstroom en voorkomt dat zich ijskristallen vormen. Best een prettig idee!

Apeks DS4/XTX50

Apeks staat bekend om zijn producten voor duikers die onder extreme omstandigheden duiken. De fabrikant ontwikkelt dan ook producten voor duikers in koud water. De XTX50/DS4 is daar een mooi voorbeeld van! De eerste trap heeft net als de andere ademautomaten een droge kamer – er kan geen water bij de bewegende onderdelen komen en geen vocht betekent geen bevriezing! De warmtewisselaar zorgt voor een goede warmtegeleiding: kou wordt afgestoten, de warmte blijft behouden.

1 reactie

  1. Avatar

    Ik duik al bijna 25 jaar met een poseidon cyklon metal(eerst met een 300 eerste trap, later met een 5000 eerste trap.) nog nooit bevroren of een andere storing gegeven! Nooit wat anders gehad en daar ook geen behoefte aan, een cyklon werkt gewoon altijd.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief