Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen

Verwend duiken in Monte Mare

Tropisch duiken zonder al te ver reizen. Een uurtje rijden vanaf Venlo kan het! We nemen je mee naar Monte Mare in Rheinbach.

Ik loop het water in….mmm, dat voelt lekker warm aan. En het is helder…meters zicht. ik zie de koraalformaties al in de diepte liggen. Rustig trek ik in het water mijn set aan, ik controleer of alles goed zit en laat me langzaam zakken….

Ik zit niet in Egypte, ik zit niet op Bonaire. Nee, ik ben in Duitsland. In Rheinbach, vlakbij Bonn. Daar vind je Monte Mare, een sauna- en wellnesscentrum mét een indoor duikcentrum. Het speciale duikbassin heeft een oppervlak van 200 vierkante meter, is tien meter diep en bevat totaal 2.000.000 liter water. En groot pluspunt….de temperatuur van het water is heel aangenaam, 28 graden.

RTEmagicC_MonteMare2_Erik_01.jpg MonteMare5_Ron

Langzaam zwem ik de diepte in. Het water is zo helder dat ik het idee heb dat ik zweef. Vanaf het wateroppervlak heb je een prachtig overzicht over het hele bassin. De duikers op de bodem lijken erg klein. Af en toe wordt het zicht me ontnomen door de grote bellen die de andere duikers met hun uitgeademde lucht blazen.

Het duikbassin is meer dan een groot zwembad. Her en der staan grote ‘koraalformaties’, waar je op en onder kunt duiken. Er zijn ‘grotten’-stelsels, buizen waar je doorheen kunt zwemmen, er staan zuilen en pilaren. Aan de wand hangen allerlei onderwaterdieren en boven het water prijkt een grote haai die zijn tanden dreigend ontbloot.

MonteMare3_ron  MonteMare6_Erik

Dit is ook een ideale locatie voor duikopleidingen. In het warme water houden cursisten het lang uit. Alle formaties en structuren lenen zich perfect voor bijvoorbeeld trimoefeningen. Ook zijn er tussen 1,20 en 6 meter drie platforms geplaatst zodat beginnende duikers niet direct in het ‘diepe’ gegooid worden. Op de diverse platforms laten instructeurs hun cursisten oefeningen doen. Even later zie je ze perfect in het heldere water zweven.

MonteMare4_Erik  MonteMare7_Ron

Veel bekijks hebben de helmduikers van Kees de Jonge van De Helmduiker, voor wie Monte Mare haast een thuisbasis is. De duikers kunnen hier gemakkelijk het water in en hij heeft natuurlijk voldoende overzicht wat er gebeurt. Plus dat het voor de andere duikers natuurlijk een leuke afleiding is. Ook leuk om eens te proberen!

Als ik op mijn computer kijk, zie ik dat ik al ruim een uur in het water lig. Ik zwem nog één rondje en stijg rustig op. Lekker, het was wel geen echte tropenzee, maar in het warme water is het met recht een ontspannen duikje.

De hele omgeving ademt overigens rust uit. Alles is even goed verzorgd. Je wordt ontvangen in het duikcentrum. Als je je omgekleed hebt, ga je naar boven, waar de duikflessen al gevuld voor je klaar staan. Een eigen fles meenemen is dus niet nodig en als je fles leeg is, pak je weer een nieuwe. Tussendoor kun je in het restaurant prima lunchen, snacken of dineren.

MonteMare1_ron  RTEmagicC_MonteMare3_Erik_01.jpg

Monte Mare is naar mijn idee ideaal voor een weekendje weg, en niet alleen voor duikers. Niet-duikende partners gaan zich hier prima vermaken. Het in Arabische stijl gebouwde wellnesscentrum is een en al verwennerij. In de vele sauna’s, zwembaden, stoom – en kruidenbaden vliegt een dag om. En wie wil, kan daar een massage of een beauty-behandeling bij boeken. Deze keer zit het er voor ons niet in, maar een keer een weekendje met alles erop en eraan…ik ben voor!

Informatie

  • Adres – Münstereifelerstrasse 69, Rheinbach, DuitslandMonteMare2_Ron
  • Openingstijden – dagelijks van 10 tot 22 uur (zondag tot 21 uur)
  • Prijzen – alle prijsinfo vind je op de website. Je kunt kaarten kopen die 2 of 4 uur of de hele dag geldig zijn. Je kunt ook gebruikmaken van de zwembaden en de sauna (behalve bij 2 uren-kaart). Je kunt ook arrangementen inclusief overnachting boeken
  • Opleidingen – PADI
  • Huurmateriaal – Ter plekke kun je materiaal huren. Fles en lood bij entreeprijs inbegrepen
  • Hotel – Er zit geen hotel bij het wellnesscentrum zelf, maar via Monte Mare kan er een betaalbaar, goed hotel in de buurt voor je worden geboekt

Belangrijk! Behalve je brevet moet je ook een geldige medische goedkeuring voor de duiksport (ondertekend door een arts en niet ouder dan een jaar) kunnen laten zien.

Goed om te weten! Het duikcentrum gaat uitbreiden. Er wordt gewerkt aan een nog groter duikbassin en ook het wellnesscentrum zal worden uitgebreid.


RTEmagicC_MonteMare10_Erik_02.jpgTip:
Monte Mare is bij uitstek ook een goede locatie voor instructeurs die in de wintermaanden een foto- of videospecialty willen geven. Dankzij de ideale omstandigheden kunnen de cursisten lang duiken en dus veel oefenen. Groothoek, macro, alles kan hier. Alleen het zweefvuil ontbreekt…

 

Foto’s: Ron Offermans en Erik de Boer
Film: Edward Snijders

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief