Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Verticale revolutie – de Mares Loop 15X

Een ware revolutie op ademautomatengebied is de Mares Loop X15 ademautomaat. Het verschil valt onmiddellijk op! 

Een verticale ademautomaat! Ja, dat is de Mares Loop X15. De slang komt niet van links of rechts naar de tweede trap, maar recht van onder. Het voordeel? Het is des te veiliger omdat de kans dat je met je slang ergens aan blijft haken, veel kleiner is. En een ander voordeel is dat de trilling tijdens het zwemmen een stuk minder is. Prettig voor de kaakspieren.

De Mares Loop X15 blinkt, zoals van het Italiaanse merk verwacht mag worden, uit in technologie en is voorzien van de geroemde Mares kenmerken:

Eerste trap
De eerste trap heeft een DFC-poort voor Dynamic Flow Control waarmee de drukterugval tot een minimum beperkt blijft. De luchttoevoer wordt afgestemd op wat je als duiker echt nodig hebt, ongeacht de diepte en de druk in de fles. De ademautomaat is optimaal gevoelig en de ademhalingsweerstand is minimaal, wat zeker onder extreme omstandigheden een groot voordeel is. De klep is ontwikkeld op basis van Advanced Coating Technology (ACT), wat hem 600 procent duurzamer maakt dan de gebruikelijke kleppen..
De ademautomaat kan worden geleverd met DIN- of internationale aansluiting en de poorten op de eerste trap zijn vooraf georiënteerd. De eerste trap is prettig compact.

Tweede trap
De tweede trap biedt je bewegingsvrijheid in alle richtingen, waarbij de slang onder de arm doorloopt. Hij beschikt over dubbele uitlaatkleppen.
Dankzij de VAD-technologie (Vortex Assisted Design) wordt de lucht die vanuit de eerste trap wordt aangevoerd, direct naar het mondstuk geleid via een speciale buis waarop Mares patent heeft. In de opening naar het mondstuk creëert de lucht een wervelende beweging. In het centrum van deze werveling is sprake van een lagere druk, waardoor het membraan van de tweede trap omlaag wordt gehouden en de tweede trap des te sneller reageert. Ademhalen kost dan ook niet meer moeite dan nodig! Bovendien wordt bij duiken in koud water voorkomen dat zich ijskristallen vormen zodat je op een goede werking kunt vertrouwen.

Wil je de ademautomaat zien en voelen? Ga eens langs bij de erkende Mares dealer. Je vindt ze overal in Nederland en België. Klik hier voor de Mares dealer bij jou in de buurt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief