Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Vermoeiende doejong – Het verhaal achter de foto

Thomas Van Puymbroeck, die in april bij ons in beeld is, wilde freedivend een zeekoe in de Rode Zee fotograferen. Dat bleek vermoeiender te zijn dan hij had verwacht.

Deze foto van een doejong is wellicht een van de meest vermoeiende foto’s die ik ooit gemaakt heb.

Egypte is een waar duikersparadijs maar ook een waar vrijduikparadijs. Wat geeft vrijduiken toch een enorme vrijheid en een prachtige kijk op de habitat van de doejongs. Helaas zwemmen doejongs heel veel en snel. Je hoort het al, vol goede moed gingen we op zoek. Een uurtje zwemmen in het zeegras en helaas, twee uurtjes zwemmen in het zeegras, nog steeds helaas. Na een halve dag zoeken en heel wat kilometers (echt waar, kilometers) later vond ik dan deze prachtige doejong op tien meter diepte. Perfect! Snel eventjes op adem komen en dan een laatste ademteug en hop!

Deze vriendelijke reus stoorde zich totaal niet aan mijn aanwezigheid en kwam telkens weer mijn kant uit. Wat een ervaring. Hij bleef telkens een vijftal minuten op de bodem, dan rustig gaan ademen en terug richting de bodem. Ik heb nog nooit iemand met zo veel smaak zien eten. Zeegras moet toch echt wel heel lekker zijn. Na ruim een half uur en heel wat duikjes naar beneden later besloot ik toch maar terug te keren. Eenmaal terug in het hotel begin ik door mijn foto’s te scrollen en kwam ik deze tegen. Ik was dolblij!

Thomas Van Puymbroeck is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Een koppeltje sepia’s


Gered door een zeemeermin


Snorkelen met zeeschildpadden

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief