Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto / Reizen

Spelen met zeeleeuwen – het verhaal achter de foto

Joost van Uffelen, die in februari bij ons in beeld is, heeft een voorliefde voor zeeleeuwen en probeert alle soorten te fotograferen. Hij vertelt waarom.

Zeeleeuwen zijn een van mijn meest favoriete zeedieren. Met hun elegante bewegingen en hun onovertroffen nieuwsgierigheid en speelsheid staan ze hoog op mijn lijstje om te fotograferen. Ze staan garant voor plezier voor zowel fotograaf als model. Er zijn verschillende zeeleeuwsoorten op de wereld. Inmiddels ben ik een heel eind op weg om ze allemaal te fotograferen. Helaas zijn er een aantal ondersoorten uitgeroeid door de mensheid zoals de Japanse zeeleeuw.

De zeeleeuw op deze foto is de Galapagos zeeleeuw (Zalophus wollebaeki), die qua speelsheid niet onderdoet voor de Californische zeeleeuw (Zalophus californianus) als je het mij vraagt. Deze zeeleeuw hing vlak voor mijn neus waarbij hij bellen uit zijn bek liet ontsnappen. Nu is bellen blazen in de onderwaterwereld niet altijd een goed teken, want soms wordt het door dieren gebruikt om agressie te uiten. In dit geval haalden de zeeleeuwen zulke rare capriolen uit dat we het echter zelf ook regelmatig uitproestten van het lachen. Wie weet deed ie ons wel na?

Joost van Uffelen is in februari ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Expeditie Duik de Noordzee schoon


Cheeta’s van de diepzee


Melkweg van zeesterren

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief